Kocaeli´nin fotoğrafları yarıştı

Kentin güzelliklerini anlatan 793 eser jüri tarafından değerlendirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez yapılan “Dört Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması” yapıldı. Dün toplanan jüri üyeleri, 174 fotoğraf sanatçısının toplam 793 eserini değerlendirdi.

KATILIM YÜKSEK OLDU
Kocaeli`ni uluslar arası platformda tanıtmak ve turizmine katkıda bulunmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen fotoğraf yarışması, büyük ilgi gördü. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye`nin değişik illerinden, kimi amatör, kimi profesyonel toplam 174 fotoğraf sanatçısı yarışmaya eser gönderdi. Kocaeli`ni değişik mevsimlerde çekilmiş renkli fotoğraflarla anlatan toplam 793 eserin değerlendirmesi için oluşturulan jüri üyeleri dün bir araya gelerek eserleri değerlendirdi.

TAM PROFESYONEL JÜRİ
Birinciye 5, ikinciye 4, üçüncüye 3, ikinciye 2 milyar, jüri özel ödülüne 1 milyar, 3 ayrı mansiyona ise 500`er bin lira ödül verilecek yarışmada birbirinden güzel eserler vardı. Tam bir profesyoneller kadrosundan oluşturulan jüri üyeliğini, fotoğraf sanatçıları Cemal Turgay ve Faruk Ertunç, KASK Başkanı Suha Kocaoğlu, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editorü Garbis Özatay, Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyon Temsilcisi Serdar Akyay ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat yaptı. Jüri üyeleri eserleri değerlendirirken, zaman zaman zorlu anlar yaşadı.

BAŞKAN MEMNUN
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, değerlendirme çalışmaları sırasında jüri üyelerini ziyaret etti. Kocaeli`ne katkılarından ötürü jüri üyelerine teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, bir süre incelediği fotoğraflarla ilgili yaptığı yorumda, “Ben Kocaelimizin bu kadar güzel göründüğünü bilmiyordum. Çıplak gözle bu güzelliklerin farkına varılmıyor. İnsan fotoğrafta görünce gerçek güzelliği fark ediyor. Sanatçılarımızın ellerine, gözlerine sağlık. İlimizin gerçek güzelliği ile tanıtılmasına yardımcı oldular” dedi.

SONUÇLAR 31 KASIM`DA
Yapılan değerlendirmede dereceye giren eserlerin açıklaması bugün yapılacak. Sonuçlar, hem medya yoluyla, hem de www.kocaeli.bel.tr adresinden duyurulacak. Ödül töreni ve sergilenmeye layık görülen eserlerden oluşacak serginin açılış tarihi daha sonra belirlenecek. Büyükşehir Belediyesi bu eserleri kullanma hakkına sahip olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!