Kocaeli´ne yeni kent mobilyaları

Büyükşehir, kent mobilyalarını yeniliyor. Kocaeli`nin çirkinlik abidesi durak, bilboard ve reklam panoları değişmeye başladı.

Kocaeli´nin çirkinlik abidesi durak, bilboard ve reklam panoları değişmeye başladı. Yakın bir zamanda ilimizin her bölgesini süsleyecek olan yeni kent mobilyalarını basına tanıtan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yenileme çalışmaları için belediye kasasından 1 kuruş dahi çıkmayacağını, aksine düzenli gelir elde edileceğini açıkladı.

PARA HARCAMADAN
Antikkapı Restaurantta düzenlenen basın toplantısıyla konu hakkında bilgi veren Belde A.Ş. Genel Müdürü Gültekin Görüm, ilk etapta 500 otobüs durağı, 500 euroboard (bilboarddan büyük reklam tabelası), 100 adet CLP (iki yönlü reklam vitrini/raket), 20 adet megaboard, 20 adet megalight, 10 adet silindirik kule monte edileceğini belirtti. Bu yeniliğin maliyetinin 5 milyon YTL olduğunu dile getiren Görüm, “Bu mobilyaların bakımı, aydınlatılması, kırılan dökülen parçalarının değiştirilmesi de 10 yıl için yaklaşık 2 milyon YTL´yi gerektiriyor. Biz toplamda 7 trilyonu bulan bu hizmetler için, ne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ne de sorumlu olan Belde AŞ para harcamayacak” dedi.

AYRICA 2.1 MİLYON YTL GELİR
Başkan Danışmanı Ömer Polat´ın da hazır bulunduğu toplantıda Görüm, CBA firması ile yaptıkları anlaşmanın detaylarını şöyle anlattı: “Firmadan elde edeceği reklam gelirlerine karşılık olarak yılda 210 bin YTL para alacağız. 10 yıl için bu rakam 2.1 milyon YTL ediyor. Ayrıca reklam panolarının yüzde 20 oranındaki kullanım hakkı da belediyemize ait. Sonuçta hem kente estetik bir güzellik katıyoruz, hem ihtiyacımızı karşılıyoruz, hem de para kazanıyoruz. Herkes için karlı bir sonuç” şeklinde konuştu.

ÖZGÜN VE KALİTELİ
Kocaeli´nin yakın bir zamanda özgün ve kaliteli kent mobilyaları ile süsleneceğini dile getiren Görüm, 2 yıl içinde tüm durakların değiştirileceğini belirtti. Görüm değişikliğin amacını ise şu şekilde özetledi: “Ortak bir kimlik, standart oluşturmak, cadde ve sokaklarda reklam kirliliğinin önüne geçmek, ilan-reklam gelirlerini disiplin altına alarak artırmak, ömrünü doldurmuş kent mobilyalarını yenilemek, düzenli onarım ve temizlik hizmeti almak.”

ÖRNEKLERİ İNCELEDİLER
Daha sonra yeni kent mobilyaları hakkında teknik bilgi veren Görüm, çelik, alüminyum ve camdan oluşan yeni durakların orijinal bir tasarıma sahip olduğunu, durak ismi ile ulaşım haritasının üzerinde bulunacağını anlattı. Görüm son olarak, İzmit merkezdeki kent mobilyaları ile ilgili inisiyatifin eski sözleşme gereği 2.5 yıl boyunca NOVA adlı şirkette kalacağını, sözleşme sona erdikten sonra bu bölgelerin de CBA firması yetki alanı içinde olacağını açıkladı.

Görüm ve basın mensupları açıklamanın ardından, Antikkapı Restaurant önündeki açık alanda sergilenen yeni kent mobilyalarını inceledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!