Kocaeli´ne modern park

Büyükşehir Belediyesi Fevziye Camii Parkı´nı 90 günde tamamlayıp hizmete açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, insanların stresten kurtulmak ve yorgunluk atmak için düzenlediği otantik Fevziye Camii Parkı`nı 90 günde hizmete açtı. Parkın hizmete açılış töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Başkan Karaosmanoğlu`na bu hizmetinden ötürü vatandaş adına teşekkür etti.

MEHTERAN TAKIMI KATILDI
İş bitirme süresi 120 gün olan İzmit Fevziye Camii Parkı, bir ay erken tamamlanarak, 90 günde hizmete açıldı. Düzenlenen açılış töreninde Gebze Belediyesi`ne ait Mehteran Takımı çaldığı marşlarla adeta gösteri yaptı. Törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli Milletvekilleri Muzaffer Baştopçu, Nevzat Doğan, Eyüp Ayar, Vali Vekili Necmettin Kalkan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, belde belediye başkanları, vatandaşlar ve depremin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere ilimize gelen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Ahmet Mete Işıkara katıldı.

“DEPREM DEDE” UYARDI
“Deprem Dede” olarak tanınan Ahmet Mete Işıkara, kısa tuttuğu konuşmasında “deprem öldürmez bina öldürür” mesajını verdi. Işıkara, “Depremden korkmayın, yaptığınız binadan, önlem almadığınız eşyadan korkun. Binanız sağlam ise, eşyanızın önlemini almışsanız, panik yapmazsanız sorun yok demektir” dedi.

TARİHİ DOKUSUNA UYGUN
Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, park hakkında detaylı bilgi verip, işi yapan Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür etti. Projenin hem caminin tarihi dokusuna uygun olmasına dikkat ettiklerini söyleyen Yenice, suni dere ile özgün fıskiyelerin ilk kez kullanıldığı bu projeyi İzmitliler`in benimsediğini, proje ile Fevziye Parkı`nın eski ketum havasından kurtarıldığını dile getirdi.

357 PROJEYE START VERİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise ihale aşamasında olan, yapılan ve biten çalışmalarla bütün Kocaeli`yi adeta şantiyeye çevirdiklerini söyledi. Şu ana kadar toplam 357 proje hazırladıklarını ve hepsine start verildiğini belirten Karaosmanoğlu, 2006 sonuna kadar 300 trilyon liralık yatırım bütçesi ayırdıklarını dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu, “Bizim Avrupalılar`dan bir eksikliğimiz yok. Fransızlar, Almanlar yapıyor. Biz neden yapmayalım? Biz çok daha güzelini yapacağız. Çünkü bizim insanımız en güzellerine layık. Amacımız Kocaeli`ni yaşam kalitesi ile imrenilen, gelecek nesillere devredilebilecek, dünyaca tanınan bir Körfez şehri haline getirmek” şeklinde konuştu.

BAKAN`DAN TEŞEKKÜR
AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, yaptığı kısa konuşmada, Kocaeli`ne böyle bir park kazandıran herkese teşekkür etti. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise yenilenen Fevziye Parkı`nı “fevkalade güzel” olarak niteledi. Her şehri taşıyan bölgelerin bulunduğunu ifade eden Bakan Gönül, “İzmit denince akla Fevziye Camii gelir. İzmit`e hüviyetini, şahsiyetini veren bu parkı yenileyenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bu parkı acılı günleri unutmayarak ama istikbale de umutla bakarak kullanalım. Büyükşehir Başkanımıza İzmitliler adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAKAN`DAN BAŞKAN`A PLAKET
Konuşmaların ardından Bakan Vecdi Gönül, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`na parkın yapımını gerçekleştirmesi nedeniyle, Saraybahçe Belediyesi adına bir teşekkür şilti verdi. Daha sonra hep birlikte açılış kurdelesini kesen protokol, suni derenin üzerinden geçti, oturma gruplarını inceledi. Parkın en üst noktasında yer alan dev fıskiyeyi uzun süre seyreden Bakan Gönül, yetkililerden fıskiye hakkında bilgi aldı. Vatandaşlar da parka büyük ilgi gösterdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!