Kocaeli´ne çifte müjde

Körfez üzerine köprü yapılıp, otoyol ağaçlandırılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Genel Sekreter Münir Karaloğlu`nun Ankara`da yaptıkları üç günlük temastan iki büyük projenin müjdesi çıktı. Daha önce düşünülen fakat rafa kaldırılan Körfez üzerine köprü yapımı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatı ile başlatıldı. İkinci müjde ise 80 kilometrelik otoyolun Kocaeli geçiş güzergahının tamamen ağaçlandırılması.

HERSEK BURNU İLE DİLOVASI

Çeşitli görüşmelerde bulunmak için Ankara`ya giden Başkan Karaosmanoğlu ile Genel Sekreter Karaloğlu, Bayındırlık Bakanı Faruk Özak ile görüştü. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan`ın da hazır bulunduğu görüşmede, D-100 ve D-130 ile otoban geçişi hakkında konular masaya yatırıldı. Sıcak bir atmosferde geçen görüşme sırasında Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Başbakan Erdoğan`ın talimatı ile Körfez üzerine köprü yapılacağı müjdesini verdi. Köprünün Körfez`de birbirine en yakın burun olan Hersek Burnu ile Eskihisar arasında inşa edileceği belirtildi. Köprünün proje çalışmalarına başlandığı ifade edildi.

ULAŞIM RAHATLAYACAK
Karayolunun en yoğun ulaşım ağına sahip olan Kocaeli`nden günde 55 bin araç geçiş yapıyor. Özellikle Bursa istikametinden gelerek, D-130 yolunu kullanan araçların, yapılacak olan köprü ile geçiş yapması, ilimizden geçen araç sayısında büyük azalma sağlayacak. Yapılan istatistiklere göre D-130 yolunu kullanarak ilimizden geçen günlük araç sayısı yaklaşık 12 bin olarak gösteriliyor. Körfez üzerine yapılacak olan köprü, bu yükün tamamen üzerimizden kalkmasını sağlayacak.

OTOYOL YEŞİLLENİYOR
İkinci müjdeli haber ise Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yeşil Kuşak Otoyol Projesi`nin Bakan Faruk Özak tarafından kabul edilmesi oldu. Bakan Özak`a sunulan projede, otoyolun Kocaeli geçişini kapsayan 80 kilometrelik bölümde toplam bin 332 dönümlük araziye, 66 bin 862 adet ağaç dikilecek. Tamamen sanayi kuruluşlarının katılımı sağlanarak yapılacak olan projede, her kuruluş belli sayıda ağaç dikimi yapacak. Bu sayede otoyol geçişi yeşillenip, güzelleşmiş olacak.

İKİ BAKAN GELİYOR
Mart ayının ilk haftasında yapılacak olan tören için Bayındırlık Bakanı Faruk Özak ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe törene katılacak. Yeşil Kuşak Projesi`ni oldukça beğenen Bakan Faruk Özak, diğer illerde aynı uygulamanın yapılarak, otoyolun geçtiği bütün yerlerin ağaçlandırılabileceğini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!