Kocaeli´nde 110 - 112 iş birliği

İtfaiye göreve Hızır Acille aynı anında müdahale edecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye`de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Avrupa`nın pek çok kentinde uygulanmakta olan, itfaiye ile acil servis araçlarının entegrasyonunu amaçlayan protokol imzalandı. Bundan böyle itfaiye ile 112 araçları olası kaza, yangın, intihar gibi vakalara aynı anda çıkış yaparak müdahale edecek, zaman kaybını en aza indirecek.

KALİTELİ ACİL YARDIM HİZMETİ
Söz konusu çalışmayı hayata geçirecek olan protokole imzayı, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü adına ise müdür vekili Dr. Hasan Aydınlı attı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, büyük ihtiyacı giderdiklerini söyledi. Bu çalışmayla acil yardım hizmetlerinde kalite sağlanacağını da dile getiren Karaosmanoğlu, bu hizmetten sonuçta vatandaşın fayda sağlayacağını vurguladı.

İZMİT`TE DEVREYE GİRDİ
İmzalanan protokol ilk olarak İzmit merkezde uygulanmaya başlandı. Artık Eski Gölcük Yolu üzerindeki İtfaiye Daire Başkanlığı`nda 112 Acil Servis aracı hazır bekletiliyor. Önümüzdeki hafta Gölcük, ardından da Derince, Körfez, Gebze, Karamürsel ve Kandıra`da hayata geçirilecek sistem sayesinde, acil müdahalelerde yaşanan bazı hayati sorunların ortadan kalkması hedefleniyor. Devletin harcamaları açısından da fayda sağlayacak projeyle ilgili eğitim seminerlerine ise bir süre sonra start verilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!