Kocaeli`de “Yeniden Tiyatro” perdelerini açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş yönetiminde perdelerini açtı.

Önceki akşam Perşembe Süleyman Demirel Kültür Merkezinde  sahnelenen “Oyunun Oyunu” ile Kocaelililerin karşısına çıkan şehir tiyatroları oyuncuları büyük ilgi gördü.  Michael Frayn`ın eseri olan Oyunun Oyunu adlı eser Mehmet Ergen tarafından yönetildi. “Yeniden Tiyatro” sloganıyla perdelerini açan Şehir Tiyatrolarını sanatseverlerin de yalnız bırakmadığı ve SDKM`nin tüm koltuklarının dolu olduğu gözlendi.

 

SEKA SAHNESİDE AÇILACAK
Yeni sezon nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Genel Sanat Yönetmeni Savaş, kentin merkezinde ikinci bir sahne açmak için hazırlık yaptıklarını belirterek, bu sahnede Cuma günleri suare, Cumartesi günleri matine ve suare yetişkinlere oyunlar, Pazar günleri ise matine çocuk oyunlarını izleme imkanı sağlayacaklarını ifade etti. Savaş açıklamasında ayrıca, “ilk göz ağrımız” olarak niteledikleri Seka sahnesini  yeniden Kocaelili sanatseverlerin hizmetine açmak için yoğun çalışmalar içinde olduklarının altını çizdi.

AZİZ NESİN`İN ESERİ 28 EKİM`DE GÖSTERİME GİRECEK
Öte yandan Şehir Tiyatrolarının bu yıl iddialı oyunları arasında, Aziz Nesin`in “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı ünü eseri de bulunuyor. Kırkbeş kişilik müzikli bir prodüksiyondan oluşan oyun 28 Ekim günü prömiyer yaparak sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!