Kocaeli KentKart artık hayatımızda

Ulaşımda denetim, yoğunluk ve para derdine son verecek olan Kent Kart, Kocaelililer´e de tanıtıldı

Toplu taşımda modern kentlerin kullandığı KentKart sistemini Kocaeli`ye kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki yeni sistemi halka da tanıttı. Cuma günü Cumhuriyet Parkı`nda düzenlenen törene katılan Başkan Karaosmanoğlu, sistemin hayatı kolaylaştıracağını söyledi.

KENT KARTIN GURURU
Törende ilk konuşan isim olan KentKart Genel Müdürü Erkan Ünal, sistemin öncelikli olarak otobüslerde daha sonra da deniz ulaşımı ve yaşamın diğer alanlarında kullanılacağını söyledi. KentKart`ın son derece akıllı bir sistem olduğunu ifade eden Ünal, “Elektronik ve temassız akıllı kartı Başkan Karaosmanoğlu başkanlığında Kocaeli`ne kazandırmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

AYDIN BİLGİ VERDİ
Sistem ile ilgili teknik bilgiler veren Ulaşım Daire Başkanı Selam Aydın ise kredi kartına benzeyen KentKart`ın tamamen elektronik ortamda kullanılabilen bir kart olduğunu söyledi. Kart ücretinin 2.5 YTL gibi maliyetinin çok altında bir fiyatla satıldığını ifade eden Aydın, kartla birden fazla kişinin seyahat edebileceğini kaydetti. Aydın, KentKart ile seyahat etmenin daha ekonomik olduğunu da belirterek, sivil 1 YTL olan şehir içi yolculuk fiyatının KentKart`la 80 yeni kuruşa düştüğünü, 75 yeni kuruş olan öğrenci ücretinin de yine kart sayesinde 50 yeni kuruşa indiğini söyledi.

ARAÇLARI TAKİP DE MÜMKÜN
Sistem sayesinde oluşturulan Araç Takip Merkezi ile trafiğin bundan böyle tamamen kontrol altına alınacağını da söyleyen Aydın, “Araç takip merkezi otobüsleri tamamen kontrol altına alabilecek. Araca merkezden her türlü mesaj iletilebilecek. Kart okuyuculara yüklenen bilgiler, her 10 saniyede bir GPRS sistemi aracılığıyla merkeze bildirilecek” dedi.

HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN
Daha sonra kürsüye gelen Başkan Karaosmanoğlu ise  konuşmasına “Kocaeli`nde yeni bir adım atıyoruz” sözleriyle başladı. Yenilikleri takip etmekteki en büyük amaçlarının günlük hayatı kolaylaştırmak olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “KentKart`ı kullandıkça hayatımızın daha da kolaylaştığını göreceğiz. Biz projelerimizi hayatı kolaylaştırmak adına atıyoruz. İşte Kentkart`ta bu pratik adımlardan biri” şeklinde konuştu.

BİLET ARAMA DERDİ YOK
Vatandaşlarla birlikte salep içen Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra belediye otobüsü önündeki kurdeleyi kesti. KentKartla otobüsten geçiş yapan Karaosmanoğlu, “İşte artık seyahat etmek bu kadar kolay. Bozuk para ya da bilet arama derdi yok” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu, belediye başkanları, Büyükşehir yetkilileri, gazeteciler ve vatandaşlar daha sonra otobüsle birlikte Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi içinde oluşturulan Araç Takip Merkezi`ne hareket etti.

KONTROL ODASI
Burada Garaj Amiri ve Otobüs İşletme Müdürü Osman Kurtoğlu, sistem hakkında bilgi verdi. Validatör (Kart okuyucu) sistemi donanımlı 69 adet Büyükşehir otobüsünün her hareketini haritadan takip edebildiklerini söyleyen Kurtoğlu, şoföre sözlü ya da yazılı mesaj iletebildiklerini kaydetti. Kayıtların bir ay süreyle arşivlendiğini de hatırlatan Kurtoğlu, “Duraktan yolcu almama, durağı pas geçme veya diğer şikayetlerde hemen sistem sayesinde gereken işlemi yapabileceğiz. Özel toplu taşım araçlarının da sisteme dahil olmasıyla hangi güzergahta ne kadar araç, hangi süratle seyrediyor bileceğiz. Yani şehir trafiğini artık en küçük ayrıntısına kadar kontrol etme imkanına kavuşuyoruz” ifadesini kullandı. Kurtoğlu daha sonra uygulamalı olarak Gebze ve İzmit şehir içinde seyreden araçların, o anda bulundukları noktaları, hızlarını dile getirdi.

“PARA SAYMAK TARİH OLDU”
Bu arada Otobüs İşletmesi içinde bulunan ve artık tarih olan para sayma bölümü de konuklar tarafından son kez ziyaret edildi. Burada toplanan bozuk para ve banknotları eline alan Başkan Karaosmanoğlu, “Arkadaşlar, bu görüntüler artık tarih oldu. Bir dönem tamamen kapandı. Bu son sayacağımız paralar olacak” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!