Kocaeli Fuarı´nda 40. yıl heyecanı

Kocaelililerin hayatında ayrı bir yeri bulunan Kocaeli Fuarı, kapılarını 40. kez açmaya hazırlanıyor.

Kocaelililerin hayatında ayrı bir yeri bulunan Kocaeli Fuarı, kapılarını 40. kez açmaya hazırlanıyor. Geçen yılla birlikte festival adını alan fuarda bu yıl kapsam çok daha genişledi. Etkinliklerin sayı ve kalitesi ile güvenlik tedbirleri artırılırken, yeni proje ve uygulamalara da ağırlık verildi.

İLK GECE RAFET EL ROMAN
Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Festivali 2006 adıyla hizmet verecek olan fuarda açılış yarın yapılacak. Bu yıl ilk kez küçük sahnede gerçekleştirilecek olan tören saat 18.30´da başlayacak. Tören öncesinde etkinliklere katılacak tiyatro grupları ile Kocaeli Motosiklet Sporları Kulübü 14.30-16.30 saatleri arasında şehir içinde renkli bir kortej gerçekleştirecek. Akşam 21.30´da ise Türk Pop Müziğinin güçlü sesi Rafet El Roman Güneş Sahnesinde konser verecek.

GİRİŞ FİYATLARI DEĞİŞMEDİ
15 Eylül tarihine kadar devam edecek fuara giriş fiyatı bu yıl da değişmedi. Normal günlerde 50 Yeni Kuruş, ünlü sanatçıların konser vereceği çarşamba günleri ise 1 YTL ile fuarı dolaşmak mümkün. Fuar girişlerinde ayrıca Kent Kart da geçerli olacak.
Fuarda yeni dönemle ilgili bilgi veren Kocaeli Fuar Müdürü Fevzi Utaş, bu yıl güvenlik konusuna büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Utaş, “Ziyaretçilerimizin güvenliği Emniyet Müdürlüğünden 100, Fuar Müdürlüğünden 60 olmak üzere toplam 160 güvenlik personeli tarafından sağlanacak. Ayrıca 10 noktada güvenlik kameralarıyla tüm fuar alanı kontrol edilecek. Fuar bu yıl Fethiye Caddesinden daha güvenli olacak” şeklinde konuştu.

“FUARI BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ”
Büyükşehir Belediyesinin fuar bölgesinde ciddi alt yapı çalışmaları gerçekleştirdiğini, bu çalışmalar nedeniyle yoğun yağmurlara rağmen herhangi bir sorun yaşamadıklarını vurgulayan Utaş, ilk ihalesi fazla ilgi görmeyen büfelerin daha sonra mevcut kiracıları tarafından tekrar kiralandığını, hiçbir satış yerinin fuar zamanı boş kalmayacağını bildirdi. Etkinlikler konusunda da hayli iddialı olduklarının altını çizen Utaş, “Organizasyon ne kadar güzel olursa olsun, insanlar katılamazsa, basın ilgi göstermezse, istediğimiz sonucu elde edemeyiz. Fuarı birlikte taşıyacağız” dedi. Utaş daha sonra fuardaki yenilikleri sıraladı.

FUARDA BU YIL NELER VAR?
Çarşamba konserleri: Güneş Sahnesi bu yıl yine birbirinden ünlü konukları ağırlayacak. Açılışta Rafet El Roman´ın ardından, 21 Haziran´da Keremcem, 28 Haziran´da Cengiz Kurtoğlu, 5 Temmuz´da Davut Güloğlu, 19 Temmuz´da Zara, 2 Ağustos´ta Kibariye, 23 Ağustos´ta Sinan Özen Sinan Özen başta olmak üzere halkın beğenisini kazanan sanatçılar, her hafta konser verecek.
Yazlık sinema: Fuar içindeki gölün ortasında yer alan ada, yapılan iki köprüyle ziyaretçilere açıldı. Önceki yıllarda sadece tavşanların yer aldığı adada bu yıl yazlık sinema faaliyet gösterecek, Türk sinemasının seçkin klasikleri arasında yer alan eserler, her akşam ücretsiz olarak izlenebilecek.
Avrasya sirki: Türkiye´nin ilk uluslar arası sirki olan Avrasya Sirki, 6 bin metrekarelik alanda 2 bin kişilik dev çadırıyla Kocaelililerin karşısına çıkacak. 23 Haziran Cuma günü başlayacak gösteriler 30 gün sürecek. Trapezcilerden korkusuz akrobatlara, eğitimli hayvanlardan sevimli palyaçolara kadar 70 kişilik gösteri ekibi, hünerlerini gösterecek.
Paintball alanı: Mermi yerine boya atan silahların kullanıldığı ve “boya savaşı” olarak bilinen Painball, bu yıl ilk kez Kocaeli Fuarında. Bu spora ilgi duyanlar, fuar boyunca Orman Parkı içindeki sahaya 2 YTL karşılığında boya savaşı yapabilecek.
Devlet sanatçısı ve toplulukları: Yine bu yıl ilk kez devlet sanatçıları ve topluluklarının katılımıyla konser etkinlikleri düzenlenecek. Zekai Tunca, Süreyya Davulcuoğlu, Selahattin Alpay ile Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Edirne Roman Halk Dansları Topluluğu, Gençlik Halk Dansları Topluluğu, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Kocaelililer için çeşitli eserler seslendirecek. 
Tiyatro grupları: Çocuk Prodüksiyon, Tiyatro İzmit, Amatör Tiyatro Topluluğu, Goncagül Tiyatrosu, Fayton Oyuncuları, Derince Belediyesi Kukla Tiyatrosu, Tiyatro Birikim ve İlkay Eser Tiyatrosu gibi gruplar gezici sahnede oyunlarını sergileyecek.
Deprem programı: Deprem şehitleri için iki gün boyunca anma etkinlikleri düzenlenecek. 16 Ağustos akşamı Dursun Ali Erzincanlı ve Erkan Mutlu ezgileri, 17 Ağustos gecesi ise Konya Türk Tasavvuf Müzik Topluluğu sema gösterisi ve tasavvuf konseri ile farklı bir özel bir gece yaşatacak.
TV 41´den eğlence programı: Küçük Sahne bu yıl 9 Temmuz – 17 Eylül tarihleri arasında TV 41´e tahsis edilecek.  Kanal organizasyonuyla her akşam canlı eğlence programları yayınlanacak.
Fayton, deve ve midilli: Ziyaretçilerin fuar alanını kısa sürede gezmesine imkan tanıyan tur traktörleri kaldırıldı. Bu yıl fuarda bu görevi fayton ve develer üstlenecek.
Geçen yıl başlatılan ve büyük ilgi gören midilli atları ise, yine fuarın küçük misafirlerini taşıyacak.
Çocuk oyun grupları: Çocukların fuara olan ilgisini artırmak ve fuarda daha hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla bu yıl bölgeye oyun grupları monte edildi. Gruplardan biri Küçük Sahne önüne, diğeri de Büyükşehir standlarının yanına kuruldu.
Diğer etkinlikler: Kocaeli Fuarında bu yıl ayrıca 22 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında Yöresel Kültür Fuarı, Küçük Sahnede Ulusal Tiyatro Festivali ve 30 ülkeden ekiplerin katılacağı Uluslar arası Folklör Etkinlikleri düzenlenecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!