Kocaeli-Amsterdam omuz omuza

Büyükşehir Belediyesi, Gülen Yüzler Projesinden sonra Amsterdam Belediyesi ile geniş bir iş birliği anlaşmasına imza attı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hollanda´nın Amsterdam Belediyesi ile dört yıl sürecek olan geniş kapsamlı bir işbirliği anlaşmasını hayata geçirdi. Anlaşma ile iki ülke şehri arasında eğitimden kültüre, turizmden gençlik ve spora kadar geniş bir yelpazede iş birliği yapılacak.

İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI
İki ülke şehrini birbirine daha da yakınlaştıracak olan iş birliği anlaşması önceki gün (pazartesi) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nde yapılan törenle imzalandı. Anlaşmaya Kocaeli adına Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Amsterdam adına da Başkan Job Cohen imza koydu.

HANGİ KONULARDA?
İmzaların atılmasının ardından konuşan Başkan Karaosmanoğlu, anlaşmanın içeriği hakkında bilgiler verdi. Karaosmanoğlu, “AB sürecinde hazırlanan projeler çerçevesinde Amsterdam ile bilgi alış verişinde bulunacağız. Özellikle Avrupa Birliği´nin tarihi kentlerin ve evrensel olarak kabul edilen kültürel eserlerin restorasyonu ve korunması yönünde destek alacağız. İki belediyenin itfaiye teşkilatları arasında profesyonel seviyede bilgi ve deneyim değiştirilmesi sağlanacaktır. Yine imzalanan protokol kapsamında karşılıklı halk sağlığı alanında belediyecilik açısından da bilgi ve tecrübelerinden yararlanacağımız çok şey olduğunu gördük” dedi.

GÜLEN YÜZLER ÖRNEĞİ
Amsterdam Belediye Başkanı Job Cohen de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gülen Yüzler Projesi´nin iki ülke şehrini birbirine yakınlaştırdığını ifade eden Başkan Cohen, yeni iş birliğini sürecinin daha da başarılı olacağına olan inancını dile getirdi.

KOCAELİSPOR MAÇINI İZLEDİLER
Törenin ardından Başkan Karaosmanoğlu, konuk başkan Cohen ve beraberindeki heyeti önceki gün (pazartesi) akşam oynanan Kocaelispor-Elazıspor maçına götürdü. Başkan Cohen İsmet Paşa stadyumunda yaşanan heyecandan oldukça etkilendiğini ve kendi ülkesinde dahi böylesine yüksek tempoda bir maç seyretmediğini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!