Kocaeli AB´yi hak ediyor

Avrupa`dan gelen öğretmenler heyeti, yapılan çalışmalara hayran kaldı

Avrupa´nın çeşitli ülkelerinden ilimize gelen ve bir süreden beri incelemelerde bulunan öğretmen heyeti, Kocaeli genelinde yapılan çalışmalara hayran kaldı. AB fonlarından desteklenen “Bana Ne Yediğini Söyle, Sana Nereden Geldiğini Söyleyeyim” projesi kapsamında ilimizde olan öğretmen heyeti, Kocaeli´nin AB standartlarında bir il olduğunu ifade etti.

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR
Projenin Kocaeli ayağını oluşturan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu´nun öğretmenleri, Fransa´dan 8, Romanya´dan 4, İtalya´dan 4 öğretmenden oluşan heyete, kentimizi gezdirip tanıttı. Kocaeli´nin bir çok yerinde incelemelerde bulunan heyet, dün Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker´i ziyaret etti. Comenius Okul Ortaklıkları Grubu olarak bilinen projede ilimizi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu´ndan 8 öğretmen temsil ediyor. Öğretmenlerin ilk toplantıyı İtalya´nın Sicilya bölgesinde yaptığı, Kocaeli´nde yapılan bu toplantının ise ikinci toplantı olduğu belirtildi. Toplantı 13 Mayıs tarihine kadar sürecek. Öğretmenler, toplantıya katkısından ötürü Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

KOCAELİ AB STANDARTLARINDA
Heyeti kabul eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun da eski bir öğretmen olduğunu belirterek, öğretmenlerin her insanın hayatında önemli rolü olduğunu söyledi. Başkan Vekili Şeker, yabancı eğitmenlere Büyükşehir Belediyesi´nin sosyal ve çevre projeleri hakkında bilgi aktardı. Şeker, bu projeler ile ilgili her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

 

KOCAELİ AB´Yİ HAK EDİYOR
Başkan Vekili Şeker´in konuşmalarının ardından söz alan misafir öğretmenler, projenin yanı sıra, burada kurdukları arkadaşlıkların da kendileri için büyük önemi olduğunu söyledi. Kocaeli´ni Avrupa Birliği standartlarında bir il olarak gördüklerini söyleyen Avrupalı eğitmenler, “Aynı şekilde ülkeniz de bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. En kısa sürede Türkiye´yi Avrupa Birliği üyesi olarak görmek isteriz” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!