“Kobe ile Kocaeli arasında afet destek iletişim ağı kurulsun”

Kısa adı AICAT olan Uluslarası Eğitim ve İşbirliği Akademisi 2. Başkanı Yokhikazu Nakahama ile Japon sanatçı Isoda Koh, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu`nu makamında ziyaret etti.

Aynı zamanda deprem araştırmaları uzmanı olan Nakahama ziyarette, Kocaeli ile aynı coğrafi özellikler taşıyan Kobe şehirleri arasında afet destek koordinasyon ağı kurulmasını istediklerini kaydetti. Konuyla ilgili bilgi veren Nakahama, genel sekreter Karaloğlu`ndan olumlu yanıt aldı.

ESERLERİN SERGİLENMESİ
Isoda Koh ise, Ruhun Gıdası Projesi kapsamında 52 Japon sanatçının gerçekleştirdiği 74 eserin, Değirmendere`deki müze binası tamamlanıncaya kadar koruma altına alınmasına yardımcı olunmasını istedi. Koh, eserlerin sergileneceği asıl yer olan müze inşaatının, önümüzdeki yaz aylarında tamamlanacağını kaydetti. Genel Sekreter Karaloğlu ise, bu konuda da kendilerine yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade etti.

Yoshikazu Nakahama ve Isoda Koh ile tercümanları İnan Öner`in, Genel Sekreter Münir Karaloğlu`nu ziyaretinde, Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu ile İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da hazır bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!