KO-MEK´ten “hayata kaynak”

Karamürsel`de açılan Gazaltı Kaynakçılığı kursuna katılanlar meslek sahibi oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) tarafından Karamürsel 100.Yıl Anadolu Meslek Lisesi ile birlikte gerçekleştirilen Gazaltı Kaynakçılığı Kursu büyük ilgi görüyor. 70 öğrencinin katıldığı kursu hafta sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ziyaret etti.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ
Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve okul öğretmenlerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Karaosmanoğlu kursiyerlerle bir süre sohbet etti ve kurs hakkında bilgi aldı. Burada meslek sahibi olmanın önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, mesleğini iyi yapan kişinin işsiz kalmayacağını söyledi. Türkiye´nin en önemli problemlerinden birinin işsizlik olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bunun en büyük nedeni nitelikli insan sayısının az olmasıdır” dedi.

HALK ÜNİVERSİTESİ
KO-MEK projesinin iki yıl gibi kısa bir sürüde çok önemli noktalara geldiğini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “KO-MEK 17 bin insanı meslek sahibi yapıyor. Onlarca branşta insanlara çok önemli bilgiler öğretiyor. Bu kurslar, halk üniversiteleridir. Biz bu imkânı ücretsiz olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Sizlere düşen de bu imkânlardan en iyi şekilde faydalanmak ve kendinizi iyi bir şekilde yetiştirerek bir meslek sahibi olmaktır. İşte örnekler, burada kaynakçılık kursuna başlayan kursiyerlerden 8´i, daha kursu tamamlamadan öğrendikleri bilgiler sayesinde iş sahibi olmuşlar. İşini iyi yapana herkes iş verir” şeklinde konuştu.

KLAS SERTİFİKASI
Kursiyerler ile sohbetin ardından, 100.yıl Anadolu Meslek lisesini de gezen Başkan Karaosmanoğlu, okul hakkında Müdür Mustafa Yazıcı´dan bilgi aldı. Hafta içi akşamları saat 17.00´den sonra gerçekleştirilen kurs hafta sonları, sabahtan öğleye kadar devam ediyor. Toplam 510 saat olarak planlanan kursta dersler, ay sonunda tamamlanacak. Kursu bitirenlere KO-MEK sertifikası, yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere ise özellikle gemicilik sektöründe çok önemli olan ve aranan “Klâs” sertifikası verilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!