KO-MEK´ten geleceğe yeşil armağan

KO-MEK Hatıra Ormanı oluşturmak için Körfez ilçesinde 2000 adet ağaç dikti. KO-MEK kursiyerleri eğitmenleri ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle birlikte otoban üstündeki 20 dönümlük araziye selvi, sahil çamı ve sedir ağacı dikti. Ağaçların dikimiyle oluşacak orman bölgeyi yeşile bürüyecek.

KÜRESEL ISINMAYA SAVAŞ
Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları sosyal etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Küresel ısınma nedeniyle yaşam alanlarının her geçen gün azaldığı günümüzde dünyanın nefes almasına bir katkıda bulunmak için Hatıra Ormanı adı altında 20 dönümlük bir arazide ağaç dikildi. Ağaç dikim törenine 300 KO-MEK kursiyerinin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, AK Parti Milletvekili aday adayı Gülser Ustaoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Müdürü Hikmet Yıldırım katıldı.

YEŞİLE ÖNEM VERİYORUZ
Alanda bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye büyük önem verdiklerini söyledi. Kocaeli´nin havası ve görüntüsünü hayata geçirdikleri projelerle değiştirdiklerini ifade eden Şeker, “Kocaeli yaşanılabilir ve tercih edilen bir kent haline dönüştüyse bu çevrenin temiz ve yeşil olmasından kaynaklanmaktadır. KO-MEK´i bu çalışması nedeniyle kutlarım” dedi.

HEP BİRLİKTE DİKTİLER
Konuşmaların ardından ağaç dikimine geçildi. Kursiyerler ağaç dikimi
sırasında oldukça heyecanlandı. Kursiyerlere bu anlamlı çalışmalarında Başkan Vekili İlyas Şeker ve diğer yetkililer de yardım etti.