KO-MEK´te süper anne

4 torun sahibi Esma Denizli, çağa ayak uydurmak için bilgisayar kurslarına katılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları KO-MEK, büyük küçük herkesin ilgisini çekiyor. Her branşta insanların ücretsiz kurs aldığı KO-MEK´te, 67 yaşındaki 4 torun sahibi Esma Denizli, çağa ayak uydurmak için, bilgisayar kurslarına katılarak, genç kursiyerlere örnek oluyor.

GEÇ KALMIŞ DEĞİLİZ
Leyla Atakan kurs merkezinde bilgisayar kullanmayı öğrenen 67 yaşındaki Esma Denizli, hayata dört elle sarılıyor. Şirintepe´de oturan Denizli, hafta içi üç gün geldiği Leyla Atakan kurs merkezindeki eğitimini hiç aksatmadan sürdürüyor. Gençlere örmek olan Denizli, beş yıldır bilgisayar sahibi olduğunu ama kullanmayı bilmediğini söyledi. Denizli “ Çocuklarım ve hatta torunlarım bilgisayar kullanıyor bende kullanmak istedim. Bunun için KO-MEK kurslarına katılarak, öğrenmeye karar verdim” dedi.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK
Cehaletin kötü bir şey olduğunu belirten Esma Denizli, insanın imkanları ölçüsünde her şeyi öğrenmesi gerektiğini, bunu yaş sorunu yapmasının yanlış olacağını söyledi. Azim ve çalışmayla her şeyin başarıldığını anlatan Esma Denizli, KO-MEK´e katıldıktan sonra günlerinin anlam kazandığını, bilgisayarı rahatlıkla, kimseye muhtaç olmadan kullanabildiğini dile getirdi.

ÇOK İSTEKLİ
Usta öğretici Ebru Ölmezoğlu, Esma Denizli´ nin kurslara çok önem verdiğini belirterek, “Kursiyerimiz kursa başladığında bilgisayarın neren açılacağını dahi bilmiyordu. Şimdi 160 saat eğitimini verdiğimiz bilgisayarın, Windows XP, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft,  PowerPoint, Internet Explorer konularını öğrendi. Bir çok gencimizden bilgisayar konusunda bilgili hale geldi” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!