KO-MEK´te muhteşem final

Kursiyer ürünlerinden oluşan genel sergi, görkemli bir törenle noktalandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve geçen yıl 31 ayrı branşta 25 bin 361 kursiyerin ücretsiz olarak yararlandığı KO-MEK, muhteşem bir finalle sergilerini noktaladı. Sezon boyunca kursiyerlerin yaptığı 55 bin ürün arasından seçilen birbirinden güzel eserler, eski Gölcük Yolu üzerinde bulunan Uluslararası Fuar Merkezi´nde düzenlenen törenle halkın beğenisine sunuldu.

5 BİN KİŞİ KATILDI
Sezon boyunca kursiyerlerin yaptığı ürünlerin tanıtımı özelliğini taşıyan genel serginin açılışına ilgi oldukça fazla oldu. Sıcak havaya rağmen yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı serginin töreni de muhteşem oldu. Ürünleri görmeye gelen vatandaşlar, kursiyerler ve yakınlarından oluşan kalabalık, İstiklal Marşı sonrası, Çayırova Belediyesi Halk Oyunları Ekibi´nin gösterisi ile neşelendi. Yapılan eserlerin güzelliği, törene olan ilgiyi de oldukça artırdı.

MÜZİK ZİYAFETİ
Genel sergi açılışı töreni, müzik ziyafeti ile başladı. KO-MEK İngilizce usta öğreticisi Bahar Gündoğan, katılımcılara birbirinden güzel buram buram Anadolu kokan türküler söyleyerek, tören alanındakileri neşelendirdi. Türk Halk Müziği´nin hemen ardından sahne alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Öğretim Görevlisi Neşe Sarısözen ve ekibi, seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla, tören alanında bulunanlara müzik ziyafeti sundu.

BAYANLAR ÖNDE
Final sergisinin açılışı töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bayanları özellikle kutladı. KO-MEK´e erkeklerden çok bayanların ilgi gösterdiğini, birbirinden güzel ürünler ürettiklerini belirten Karaosmanoğlu, “KO-MEK sizin sayenizde kentin en mutlu ailesi haline geldi. Siz hanımlar, burada bize çok büyük bir ders verdiniz. Ufkumuzu açtınız. Bir kez daha anladık ki, biz bir kapı açtığımızda, bir imkan sunduğumuzda, sizler, bacılarımız, ablalarımız, onu en güzel şekilde değerlendiriyorsunuz. Çocukları yetiştiren, sofraları kuran, evleri kristal avizeler gibi pırıl pırıl yapan sizler, KO-MEK´ e bir saray asaleti bağışladınız” dedi.

BURASI UMUT YERİ
KO-MEK sayesinde bir çok insan kaybolmaya yüz tutan umutlarına yeniden kavuştuğunu anlatan Karosmanoğlu, bugüne kadar bu kurslardan yararlanan 50 bin insanın aranan bireyler haline geldiğini anlattı. Başkan Karaosmanoğlu, “Burası bir istihdam ve eğitim kapısı oldu. İnsanlar üretken ve vasıflı bireyler olarak yetişiyor. İş bulup, iş kuruyor. Kendine güveniyor. Burası gerçek bir halk üniversitesi haline döndü. Üniversite diploması olanlar bile meslek öğrenmek için KO-MEK´i tercih ediyor” şeklinde konuştu. 

MUHTEŞEM ÜRÜNLER
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra törene katılanlarla birlikte kurdelayı keserek, serginin açılışını yaptı. Standları dolaşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kursiyerlerin birbirinden güzel ürünlerini oldukça beğendi. Ürünleri tek tek inceleyen katılımcılar, sergideki güzel ürünlere hayran kaldı. Ürünlerin güzelliği, KO-MEK´in ne kadar değerli ve isabetli bir merkez olduğunu gözler önüne serdi. Sergi 25 Haziran Pazartesi günü sona erecek. Tören sırasında kursiyer yarışmaları, KO-MEK spor turnuvası ödül töreni yapıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!