KO-MEK´te kuş gribi konferansı

Hastalığın önemi, sebebi ve korunma yolları anlatıldı

KO-MEK´te kuş gribi konferansı

KO-MEK tarafından düzenlenen “Kuş Gribi ve Etkileri” başlıklı konferansta konuşan Dr. Yılmaz Oktay, hastalığın abartıldığını söyledi. Oktay, “Geçen yıl dünyada normal gripten 250 bin kişi ölürken, kuş gribinden sadece 85 kişi öldü” dedi.

GEBZE`DE KONFERANS
Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, hem kursiyerlerini hem de vatandaşları bilgilendirici konferanslar düzenlemeye devam ediyor. Bu konferanslardan biri Gebze Belediyesi Konferans Salonu`nda yapıldı. Kalabalık bir izleyici topluluğunun takip ettiği konferansın ilk bölümünde, kuş gribi hastalığının ülkemizde ortaya çıkışı ve gelişimi slâyt gösterimi ile anlatıldı.

“KUŞ GRİBİ YENİ DEĞİL”
Konferansta konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay, kanatlı hayvanlarda görülen kuş gribinin yeni bir hastalık olmadığını, bu hastalığın yıllardan beri var olduğunu ifade etti. Oktay, entegre tesislerde ve hangi firma tarafından üretildiği bilinen tavuk etinin gönül rahatlığı içinde tüketilebileceğine dikkat çekti.

“FAZLA ABARTILDI”
Kuş gribinin ciddi boyutlarda abartıldığını, normal gripten korkmayan insanların kuş gribinden korkar hale getirildiğini söyleyen Oktay, “Hepimizin bildiği bir grip rahatsızlığı var. Kuş gribi de bunun farklı bir mikrobik türü. Geçen yıl tüm dünyada grip hastalığından 250 bin kişi yaşamını yitirirken, kuş gribinden ölen insanların sayısı sadece 85`ti” dedi.

“BEN TAVUK YİYORUM”
Hastalığın henüz bir aşının bulunamadığına dikkat çeken Oktay, “Bütün virüslü hastalıklarda olduğu gibi bu hastalıkla mücadele etmek için de en önemli yol, vücut direncini artırmaktır. Bunun için stresten uzak durmak, yeterli dinlenme ve sağlıklı beslenme şarttır. Altını çizmek istiyorum. Çok korkunç bir virüs ile karşı karşıya değiliz. Ben hastalığın çıktığı ilk günlerde bile güvendiğim markaların tavuklarını yedim. Şu anda da yemeye devam ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!