KO-MEK´te ders başı

Bu yıl 73 branşta, 30 bin kursiyere hizmet vermeyi hedefleyen kurslarda yeni dönem başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin yaşayan en önemli sosyal projesi KO-MEK (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları) yeni eğitim öğretim dönemine bu hafta itibariyle başladı. Üç yıl önce 8 merkezde filizlenen ve Kocaelili gençlere meslek edindirmeyi hedefleyen kurslar başarıları ve halktan gördüğü ilgi nedeniyle yeni sezona daha güçlü başlıyor.

73 BRANŞTA
Geçen yıl 20 merkezde 42 branşta 18 bin kursiyere eğitim veren KO-MEK bu yıl 30 merkezde eğitim vermeyi hedefliyor. Branş sayısı ise kursiyerlerin almak istediği eğitime göre şekillenecek. İlk yıl 24, ikinci yıl ise 42 branşta eğitim veren KO-MEK´in üçüncü yılında 73 ayrı branşta eğitim verme kapasitesine ulaştığı kaydedildi.

İLK OLARAK 20 MERKEZ
Geçen yıl eğitimin verildiği 20 merkezde eğitim başlarken bir yandan da kayıt işlemleri sürüyor. İzmit (Merkez), Yuvacık, Şirinköy ve İpekyolu kurs merkezlerinde, bilgisayar ve İngilizce branşlarında sınıflar oluşturularak eğitime başlandı. Diğer kurs merkezlerinde ve talep gören diğer branşlarda da eğitime en kısa sürede başlanacağı ifade edildi. Merkez´de İngilizce kursunda eğitim alan kursiyerler verilen hizmetten memnun olduklarını ifade ederek, kursların ücretsiz olarak düzenlenmesinin bu imkândan herkesin yararlanmasını sağladığını ve çok önemli olduğunu söyledi. Kursiyerler, gördükleri ilginin ve sıcak ortamın kendilerini memnun ettiğini de belirtti.

ÖNCE TEMEL EĞİTİM
İngilizce kursunda eğitim veren usta öğretici Beyza Kansu, ilk gün kursiyerlere bir test uyguladıklarını testin sonucuna göre eğitim vereceklerini ifade etti. Kansu, öğrencilerin seviyesine göre yabancı dil eğitimi vereceklerini, “elemantary” adı verilen ilk seviye sınıfında derslere başladıklarını belirtti. Kursiyerlerin gösterdikleri ilginin kendisini umutlandırdığını kaydeden Kansu, 100 saatlik kurs boyunca başarılı bir eğitim dönemi geçireceklerine inandığını söyledi. KO-MEK yetkilileri, kurslara devam edecek olan kursiyerlerin istenen evrakları en kısa sürede ilgili kurs merkezine ulaştırmaları gerektiğini evrakları tamamlanmamış olan kursların daha geç başlayacağını hatırlattı.

KURS MERKEZLERİ:
1-) Gebze Yenimahalle (Fatih Cad. Turan Öztürk Pasajı, 743 08 33),
2-) Gebze (Koca Mustafa Paşa Külliyesi, 643 81 81).
3-) Çayırova (Belediye hizmet binası, 743 08 37),
4-) Şekerpınar (Cumhuriyet Mah. Şehit Ali Atik Cad. Ticaret Merkezi, 658 87 00),
5-) Dilovası (Orhan Gazi Mah. İbni Sina Cad. No:5 Belediye Yanı, 754 91 14),
6-) Hereke (Eski belediye hizmet binası, 511 33 43),
7-) Kandıra (Aydınlık Mah. Prof. Turan Güneş Cad. No: 13/1, 551 53 83),
8-) Körfez (Güney Mah.Fetih Cad. No:44, 527 01 00),
9-) Derince (Deniz Mah. Eski Postane Sk. No:12, 239 84 32),
10-) Kuruçeşme (Belediye hizmet binası, 226 96 28),
11-) İzmit merkez (Belediye İşhanı B Blok Kat:4, 325 63 63),
12-) İzmit Leyla Atakan (321 24 21),
13-) Bekirpaşa (MAP Kültür ve Sağlık Merkezi, 325 67 25),
14-) Köseköy (Gaziler Mah. Atatürk Cad. Anıtpark Yanı, 373 48 36),
15-) Yuvacık (Belediye hizmet binası, 344 34 71),
16-) Karşıyaka (Barbaros Mah. Fatih Cad. Garaj Sk. No:17, 343 28 50),
17-) Yeniköy (Atakent Kalıcı Konutları 12.Ada 2.Ticari İş Merkezi No:68, 341 41 92),
18-) Gölcük (82.Ada Merkez Kapalıçarşı İş Merkezi 2.kat No:93-94, 84-85, 412 54 00),
19-) Gölcük Şirinköy (İpek Yolu Mah. H-302 İş Merkezi no:24, 422 19 70),
20-) Karamürsel (İnönü Cad.1.Sk No:15, 452 76 80),

2006–2007 ÖĞRETİM YILINDA KO-MEK´TE EĞİTİM VERİLECEK BRANŞLAR
El sanatları: Giyim, mefruşat, makine nakışı, el nakışı, kırkyama (patchwork), kumaş boyama, cam süsleme, porselen boyama.
Türk İslam el sanatları: Hat, tezhip, ebru, resim.
Müzik eğitimi: Ud, bağlama, gitar, halk oyunları.
Dil eğitimi: İngilizce, Osmanlıca, Arapça, Japonca, Almanca.
Bilgisayar eğitimi: Bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, bilgisayarda desen hazırlama, bilgisayar bakım ve onarımı, web sayfa tasarımı, bilgisayarda grafik tasarımı.
Moda tasarımı: Modelistlik, stilistlik, takı tasarımı.
Görsel sanatlar: Tiyatro.
Mesleki ve teknik eğitim: Kuaförlük, erkek berberliği, hasta ve yaşlı bakıcılığı, eğitici annelik, yönetici sekreterliği, kurye yetiştirme, perakende satış elemanı yetiştirme, dış ticaret elemanı yetiştirme, karo ve fayans döşeme, kasiyer yetiştirme, sebze ve meyve konserveciliği, arıcılık, madracılık, elektrik tesisatçılığı, sıhhi tesisatçılık, doğalgaz tesisatçılığı, PVC doğrama, alüminyum doğrama, forklift operatörlüğü, oksi-gaz kaynakçısı yetiştirme, gaz altı argon kaynağı (tig-wig), gaz altı kaynakçılığı (mig-mag), elektrik ark kaynağı, metal boyacısı yetiştirme, yapı boyacısı yetiştirme, gradiyer ve dozer operatörlüğü, fırıncılık, sepet fırça süpürge yapımı, ev hizmetleri kursu, kat hizmetleri, Türk mutfağı, endüstriyel aşçılık.
Sağlık ve spor: Aerobik, step, cilt bakımı ve makyaj.
Özel eğitim: Diksiyon, okuma yazma, aile içi sağlıklı iletişim, aile ve çocuk eğitimi, anne çocuk sağlığı, anne eğitimi, baba eğitimi, dış görünüm ve zarafet, ev ekonomisi.