KO-MEK Yenimahalle ve Darıca´da sergi açtı

KO-MEK yerel sergilerini açmaya devam ediyor.

Kandıra´dan Gebze´ye, Körfez´ den Karamürsel´e kadar 30´u aşkın kurs merkezinde ücretsiz meslek ve sanat eğitimi veren KO-MEK, yıl sonu yerel sergilerini açmaya devam ediyor. KO-MEK önceki gün büyük bir katılımla Yenimahalle ve Darıca kurs merkezlerinin yerel sergi açılışlarını gerçekleşti. Sergilerde kursiyerlerin birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünleri yer aldı.

KURSİYERDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR
Yenimahalle kurs merkezi yerel sergisinin açılış kurdelesini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kesti. Sergiye, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu, kursiyer yakınları ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Sergi açılış programı Çayırova İlk Öğretim Okulu Halk Oyunları Ekibinin Ardahan yöresine ait gösterisi ile başladı. Daha sonra Yenimahalle kurs merkezinde İngilizce ve Bilgisayar eğitimi alan kursiyer Neslihan Kılıç serginin açılış konuşmasını yaptı. Kılıç, “Bize yeteneklerimizi keşfetme fırsatı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

EĞİTİMİN ÖNEMİ
KO-MEK Yenimahalle kurs merkezinin ardından Darıca kurs merkezinin yerel sergi açılışı gerçekleşti. Darıca sergi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karbacak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu ve vatandaşlar katıldı. Sergi açılış programında Özel Gebze Hisar ilköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu. Daha sonra söz alan Başkan Karaosmanoğlu, eğitimin insan hayatında büyük bir yere sahip olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, “Eğitimli bireylerin yarınları daha güvenli olur” dedi. KO-MEK kuruluşunun daha üçüncü yılında  50 binden fazla insana meslek ve sanat eğitimi verdiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Eğitimin yaşı olmaz, 16 yaşını doldurmuş temel eğitimini almış herkese istediği alanda eğitim vermeye hazırız” dedi. Konuşmaların ardından Karaosmanoğlu,  katılımcılarla birlikte kurs merkezinin yerel sergi açılışını gerçekleştirdi. Sergide yer alan ürünleri beğenen Karosmanoğlu, ürünleri yapan kursiyerlerle konuşup uyguladıkları teknikler hakkında bilgi aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!