KO-MEK Vefası gönülleri fethetti

KO-MEK Yenikent Kurs Merkezi’nin yaş pasta kursiyerleri, doğum günü olan çocuklar için yaptıkları pastalarla aldıkları eğitime olan vefalarına da gösterdi

KO-MEK Vefası gönülleri fethetti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) alanında uzman usta öğreticileri ile birlikte 354 farklı branşta binlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi kursu vermeye devam ediyor. KO-MEK istihdama yönelik açmış olduğu kurslarla milli istihdam projesine destek olurken aynı zamanda uyguladığı sosyal sorumluluk projeleri ile de gönüllere taht kuruyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞTILAR

Alanında uzman usta öğreticiler tarafından verilen eğitimlerle meslek alanlarında kalifiye elaman açığını kapatan KO-MEK, yaş pasta yapım kursu ile geleceğin pastacılarını eğitiyor. Birbirinden maharetli ellerin hünerlerini gösterdiği Yenikent KO-MEK yaş pasta yapımı kursu kursiyerleri öğrendikleri bilginin karşılığını vermek için bir araya gelerek el emeği ile göz nuru ile birbirinden güzel pastalar hazırlayarak önceden belirledikleri çocuklara sürpriz yaptı.

 

KO-MEK’İN PASTALARI ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

KO-MEK Vefası geleneğini yaşatan Yenikent KO-MEK yaş pasta yapım kursu kursiyerleri hem çocukların yüzünü güldürmüş oldu hem de bir anlamda aldıkları eğitimin vefasını gösterdi. Oldukça neşeli bir ortamda eğlenerek pastaları yapan kursiyerler, süslemeleri büyük bir özenle gerçekleştirdi.

KURSİYERLERDEN KO-MEK’E TEŞEKKÜR

Yaş pasta yapım kursuna katılan ve çocukları sevindirmek için gün boyunca pasta ypaarak onları birbirinden güzel lezzetlerle süsleyen kursiyer Ayşenur Yıldırım, ‘’KO-MEK’in bize verdiği bu imkânlara karşılık, çocukları sevindirerek vefa örneği göstermek istedik. Burada yaptığımız pastaları doğum günü olan çocuklara hediye edip, onları sevindireceğimiz için çok mutluyum. Ben KO-MEK’e ve emeği geçen herkese bize böyle bir fırsat verdiği için teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

ÇOCUKLARIN MUTLU OLMASI BİZE YETER

Bir diğer kursiyer Tülay Özkan ise ‘’KO-MEK benim için ayrı bir yere sahip. Burada arkadaşlarla konuşup doğum günü olan ama aileleri tarafından pasta alma imkânı olmayan çocuklarımıza pasta yapıp onları sevindirmek istedik. Bu çok farklı bir duygu bize bu duyguyu yaşatan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmak üzere herkese teşekkür ediyorum’’ ifadesini kullandı. Son olarak konuşan kursiyer Mine Saklamaz, ‘’Çocuklar sevindikçe bizde mutlu oluyoruz yaparken çocukların mutluluğunu düşündük, usta öğreticimiz bizlere çok güzel şeyler öğretiyor onun emekleri çok bizde. Ben bize bu imkânı sunan herkese teşekkür ediyorum’’ açıklamasını yaptı.

 

PASTA YAPIMINA DAİR HERŞEY BU KURSTA

Yeni eğitim döneminde ev yemekleri, pastacı çırağı, aşçı çırağı, yaş pasta yapımı gibi yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitimlerine devam eden KO-MEK, Yenikent Kurs Merkezinde açmış olduğu pastacı çırağı kursu ile bu sektöre yeni yüzler yetiştirmeye başladı. Toplamda 150 saatlik kursta: hazırlık, besin öğeleri, mayalı ve mayasız hamurlar, yaş pasta teknikleri ve resimli pasta teknikleri gibi önemli modüller işleniyor. Oldukça neşeli bir ortamda gerçekleştirilen derslerde kursiyerler el emeğiyle bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Hijyen kurallarının ön plana çıktığı kursta her bir kursiyer öğrendikleri ile kendine yeni bir şeyler katıyor.

 

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!