KO-MEK sergisinde minik mehteranlar

Köseköy ve Yuvacık´taki yıl sonu sergisinde renkli görüntüler yaşandı. Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında yıl sonu sergileri heyecanı devam ediyor. Hafta başında Mehmet Ali Paşa ile başlayan sergiler, dün de Köseköy ve Yuvacık`la devam etti. Kursiyerler yıl boyunca emek verip ürettikleri birbirinden nadir eserleri, görücüye çıkardı.

Köseköy ve Yuvacık´taki yıl sonu sergisinde renkli görüntüler yaşandı.



Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında yıl sonu sergileri heyecanı devam ediyor. Hafta başında Mehmet Ali Paşa ile başlayan sergiler, dün de Köseköy ve Yuvacık´la devam etti. Kursiyerler yıl boyunca emek verip ürettikleri birbirinden nadir eserleri, görücüye çıkardı.

ÖNCE KÖSEKÖY
İlk tören Köseköy´deki KO-MEK Kurs Merkezinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende kürsüye çıkan Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu kurs hakkında bilgi verdi. Ustaoğlu kurs merkezinde giyim, mefruşat, takı tasarımı, Arapça, İngilizce ve bilgisayar branşlarında 285 kursiyere eğitim verildiğini söyledi. Köseköy Belediye Başkanı Habip Sarman da, böyle bir hizmeti Köseköy halkının ayağına getiren Büyükşehir Belediyesine müteşekkir olduklarını söyledi.

NİTELİKLİ İNSAN İHTİYACI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise belediyeciliğin yalnızca yol, su, doğalgaz, alt yapı, çevre düzenlemesi ve benzeri çalışmalardan ibaret olmadığını, sosyal belediyecilik anlayışının gereklerini de yerine getirdiklerini kaydetti. Karaosmanoğlu, “Bilenle bilmeyen bir olur mu? İnsanımızı yetiştirmeli, nitelikli hale getirmeliyiz. İşte bu kurslar öğrenen, bilen ve kendisini geliştiren insanlar yetiştirmemizi sağlıyor. Kocaeli tüm sınırlarında büyük bir değişimi yakalamıştır. Kalkınma hamlesi içindeyiz, her noktaya hizmet götürüyoruz. Halkımız da bu değişimi ve hizmetlerimizi görüyor” dedi. Daha sonra serginin kurdelesini kesen Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, ardından kursiyerlerin eserlerini inceledi.

YUVACIK´TAKİ COŞKU
Öğleden sonra tören adresi ise Yuvacık oldu. KO-MEK Yuvacık Kurs Merkezinde gerçekleştirilen sergi nedeniyle düzenlenen tören, KO-MEK halk oyunları ekibinin gösterileriyle başladı. Ardından sahne alan Yuvacık Merkez İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencilerinin oluşturduğu mehter ekibinin gösterisi ile herkesten büyük alkış aldı. Küçük mehter ekibi izleyicilerden büyük alkış aldı.
Törende ilk sözü alan, ev sahibi Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaarslan, KO-MEK´in Yuvacık halkından büyük ilgi gördüğünü, gelecek yıl daha fazla branşta eğitim verilmesini arzu ettiklerini söyledi.



HALKIMIZ EN İYİSİNE LAYIK”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise 18-20 yıl önce Yuvacık Belediye binasını yaparken büyük sıkıntılar yaşadıklarını, çizmeleri giyip amele gibi çalıştıkları günleri unutmadıklarını ifade etti. Şimdiki imkanların o günlere göre çok daha iyi olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Tüm imkanlarımızı tüm beldelerimiz için seferber ediyoruz. Hep birlikte çalışacağız ve halkımıza hizmetin en kalitelisini götüreceğiz. Halkımız en iyisine layıktır” dedi.



2 YILDA 20 BİN ÖĞRENCİ”
Karaosmanoğlu sözlerini, “KO-ME´te 2 yılda 20 bin öğrenciye ulaştık. Bu kurslarda eğitim görenler aranan insan olacaklar. Kurslarımızın bu noktaya gelmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum” şeklinde tamamladı. 11 branşta, 531 kursiyerin eğitim aldığı Yuvacık KO-MEK bünyesinde düzenlenen serginin açılışına, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Köseköy Belediye Başkanı Habip Sarman, Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Acısu Belediye Başkanı Abdullah Sungur, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, KO-MEK idarecileri, kursiyerler ve yakınları da katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!