KO-MEK kursiyerlerine Avrupa yolu gözüktü

AB ülkelerinde staj görecek olan kursiyerler için seçici kurul oluşturuldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gelecek yıl Avrupa´nın çeşitli ülkelerinde eğitim görecek KO-MEK kursiyerlerinin belirlenmesi için seçici kurul oluşturdu. Kurul, bilgisayar, Autocad, bilgisayar bakım-onarım, grafik tasarım ve web tasarım branşlarında eğitim gören 20 KO-MEK kursiyerini belirleyecek. Kurulun belirleyeceği kursiyerler önümüzdeki yıl Avrupa Birliği´nin “Artık Benim de Bir İşim Var” projesi kapsamında Avrupa ülkelerinde 13 hafta boyunca staj yapacak.

AVRUPA´ DA STAJ İMKANI
Bir süre önce çalışmaları başlatılan “Artık Benim de Bir İşim Var” Leonardo projesindeki gelişmeler düzenlenen bir toplantıda değerlendirildi. Büyükşehir Belediyesi´nde gerçekleştirilen Proje Tanıtım Toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Başkan Danışmanı Erkan Ayan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M.Sait Karaçorlu, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Proje Sorumlusu Muzaffer Sabur katıldı. Toplantıda Avrupa´ya gidecek öğrencileri belirleyecek olan proje yürütme komitesi belirlendi.

AVRUPADA 13 HAFTA
Başkan Danışmanı Erkan Ayan Avrupa´da staj yapmak  isteyen kursiyerlerin, orta derecede İngilizce veya tercihen Almanca, Portekizce, ya da İspanyolca bilmesi gerektiğini söyledi. Ayan, Avrupa ülkelerindeki stajdan yararlanmak isteyen KO-MEK kursiyerlerinin 3 Eylül Pazartesi gününe kadar özgeçmişleri ile birlikte Fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü´ne başvurabileceğini belirtti.
Kurul daha sonra değerlendirme yaparak Avrupa´ya gidecek olan kursiyerleri seçecek. Seçilen kursiyerler 10 Eylül Pazartesi günü KO-MEK ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin web sitesinden ilan edilecek.

TOPLAM 20 MEZUN İŞSİZ KURSİYER STAJA GİDECEK
Toplantıda alınan karara göre 6 kursiyer İngiltere´ de, 4 kursiyer İspanya´ da, 6 kursiyer Portekiz´ de ve 4 kursiyer de Almanya´ da staj yapacak. Staja katılacak kursiyerlerin KO-MEK´ te Bilgisayarda Grafik Tasarımı, Bilgisayar Bakım Onarım, Web Tasarım ve Autocad kurslarına katılmış ve başarıyla bitirmiş olması gerekiyor.
                                                                    

Bizi;
sosyal medyada takip edin!