KO-MEK kalite belgesi gibi

Yarımca`da sergiyi açan Başkan Karaosmanoğlu, kurslardan mezun olanların aranan personel olduğunu söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 45 bin insanı ücretsiz kurslarla meslek sahibi yapan KO-MEK´in yılsonu kursu Yarımca´da açıldı. Kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergiyi açan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kurslardan yetişenlerin aranan vasıflı eleman olduğunu söyledi.

23 BRANŞTA EĞİTİM
Yarımca kurs merkezinde 23 branşta bin 175 kursiyer ücretsiz eğitimden yararlandı. Toplam 23 usta öğreticinin eğitim verdiği kursiyerlerin ürünlerinden oluşan sergi, halkın beğenisine sunuldu. Serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu, AK Parti milletvekili aday adayı Gülser Ustaoğlu, muhtarlar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

ARANAN ELEMAN
Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, insanların bu kurslar sayesinde meslek sahibi olduklarını belirtti. KO-MEK´in kalite belgesi haline geldiğini anlatan Karaosmanoğlu, “Sanayi kenti olan ilimizde bulunan fabrikalar, kurumlar, vasıflı, deneyimli ve tecrübe edinmiş eleman arıyor. İşte bu talebi KO-MEK karşılıyor. Kurslardan yararlanıp, sertifikasını alanlar, çok rahat iş bulma imkanına kavuşuyor. Çünkü onlar ilimizde aranan elemanlar statüsüne giriyor” dedi.

EĞİTİCİ ANNELİK
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen Büyükşehir Belediye Başkanı, teknikler hakkında bilgi aldı. Eğitici annelik konusunda kurs alanlarda sergide stant açarak, çocuklara yönelik çalışmaları sergileme fırsatı buldu. Sergiyi gezenler, özellikle eğitici annelerin sergisine büyük ilgi gösterirken, el emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!