KO-MEK ihalesi aklandı

Kamu İhale Kurumu (KİK) KO-MEK ihalesine yapılan itirazı geri çevirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 50 bin insanı ücretsiz meslek sahibi yapan KO-MEK´in, 2007-2008 yılı eğitim dönemi ihalesine yapılan itirazlar, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından görüşülüp karara bağlandı. İtirazı yersiz bulan KİK, ihalenin yasal olduğuna karar verdi.

İDDİALAR ASILSIZ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin en önemli sosyal projelerinden biri olan KO-MEK, ilk günden beri özellikle işsiz gençlerin gözdesi haline geldi. İnsanların meslek ve sanat eğitimi aldığı kurslar, özellikle vasıfsız insanların vasıflı bireyler olmasını sağladı. 2007-2008 yılı eğitim dönemi için açılan ihaleye iki firma katılırken, ihaleye teklif bile vermeyen Kocaeli Özel Kurslar Birliği İş Ortaklığı, çeşitli iddialar ortaya atarak, ihalenin iptalini istedi. Kamu İhale Kurumu (KİK), itirazı gerekçeleri ile birlikte ele alarak görüştü. KİK üyeleri, itiraz gerekçelerinin ve iddiaların asılsız olduğu kararına vararak, iddiaların incelenmesine gerek bile görmedi.

TEKLİFLER İNCELENİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu´nun başkanlık ettiği 29 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşen ihaleye, iki firma katılmıştı. İhaleye katılan Yıldızlar Eğitim Organizasyonu 13 milyon 113 bin 310 YTL, Asal Eğitim Firması ise 14 milyon 075 bin 546 YTL teklif vermişti. Komisyon, ihaleye verilen teklifleri incelemeyi sürdürüyor. Yasal süreç sonunda ihaleyi kazanacak olan şirken, KO-MEK´ in 2007-2008 eğitim dönemi boyunca istihdam, araç-gereç ve organizasyon işlerinde hizmet verecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!