KO-MEK halk üniversitesine dönüştü

Kuruçeşme ve Hereke`de de yıl sonu sergileri törenle açıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 bin insan hedef alınarak açılan KO-MEK, 17 bin 200 kişiyi meslek sahibi yaptı.

Kuruçeşme ve Hereke´de de yıl sonu sergileri törenle açıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 bin insan hedef alınarak açılan KO-MEK, 17 bin 200 kişiyi meslek sahibi yaptı. Adeta halk üniversitesine dönüşen kurslarda, Kuruçeşme ve Hereke´de, kursiyerler bir yıl süreyle öğrendiklerini yıl sonu sergisi ile tanıttı. Büyük ilgi gören sergilerde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK´i halk üniversitesine benzetti.

HERKES MESLEK ÖĞRENİYOR
Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Meslek Edindirme Kursları, ilçe ve beldelerde yıl sonu sergilerini açmayı sürdürürken, Hereke ve Kuruçeşme beldelerinde de sergiler açıldı. Kuruçeşme´de açılan kurslarda bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce, diksiyon, ahşap boyama, mefruşat ve giyim branşlarında toplam 453 kişi eğitim gördü. Kurstan 177 kişi mezun olmayı başardı. Hereke´de ise açılan kursta 10 ayrı branşta eğitim verildi. Toplam bin 102 kursiyerin eğitim gördüğü Hereke´de, 263 kursiyer mezun olmayı başardı.

HEDEFE ULAŞTIK
Kuruçeşme ve Hereke´de düzenlenen iki ayrı törende halk oyunları gösterileri yapıldı. Kuruçeşme´de yaptığı konuşmada kurslarla ilgili rakamsal bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, 25 bin kişinin müracaat ettiğini, 17 bin 200 kişiye eğitim verdiklerini belirterek, “Müracaat eden herkese eğitim maalesef veremiyoruz. Çünkü öncelikle müracaat edilen branşta 20 kişilik sınıfların oluşturulması şart. Bazı müracaatlarda bunu yapamadık. Yeni yıla bırakmak zorunda kaldık” dedi. Hereke´de konuşan Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu ise kurslar sayesinde insanların meslek sahibi olduğunu ifade etti.

BAŞKANLAR TEŞEKKÜR ETTİ
Düzenlenen yıl sonu sergileri nedeniyle konuşma yapan Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman ile Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil, yapılan hizmetler nedeniyle Büyükşehir Belediyesne teşekkür etti. Özellikle insanları meslek sahibi yapma yolunda atılan bu adımın önemine değinen her iki belediye başkanı, beldelerinde insanların bu sayede meslek sahibi olduğunu ifade etti.

“ÜNİVERSİTE GİBİ OLDU”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, iki ayrı törende de birer konuşma yaptı. Konuşmalarında KO-MEK´in önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu kursların bu kadar büyüyüp gideceğine kimse ihtimal vermiyordu. Oysa hayata geçirdiğimiz KO-MEK bu gün Kocaeli´nde halk üniversitesine dönüştü. 17 bin 200 mezun vermişiz. Bu da kurslarımızın ne kadar anlamlı ve ihtiyaç olduğunun göstergesidir. Yapılan bu olay bir kalkınma hamlesinin göstergesidir. İnsanları meslek sahibi yaparak, istihdam sahası yaratıyoruz. Onlara birer diploma vermiş oluyoruz. Bu diplomaları alan gençlerimizin iş bulması, kendi işini kurması daha kolaylaşıyor. Üniversitemiz ülke genelinde başarıya ulaşmıştır” dedi. Konuşmaların ardından açılan sergilerde bir yıl süreyle kursiyerlerin çalışmaları sergilendi. Sergiler her iki beldede büyük ilgi gördü.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!