KO-MEK fırsat olmaya devam edecek

Körfez Kurs Merkezi Yerel Sergi açılışını gerçekleştirdi

KO-MEK kurs merkezlerinin bir yıllık faaliyetlerinin görücüye çıktığı Yerel Sergiler devam ediyor. Yerel Sergi heyecanını önceki gün de Körfez kurs merkezi yaşadı. Kursiyerlerin dönem başından beri büyük bir azimle gerçekleştirdikleri ürünler Körfez halkının beğenisine sunuldu. Sergide birbirinden güzel 4000 eser yer aldı. Başkan Karaosmanoğlu çeşitli nedenlerden dolayı eğitim alamamış vatandaşlar için KO-MEK´in fırsat olmaya devam edeceğini söyledi.

 

YOĞUN KATILIM
Körfez KO-MEK kurs merkezinin yerel sergi açılışını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Sergi açılışına ayrıca, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Körfez Kaymakamı Erol Türkmen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu, Eğitim Müdürü Hikmet Yıldırım ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

ÖZGÜVENİMİ YENİDEN KAZANDIM
Açılış öncesinde KO -MEK Ahşap Boyama kursiyeri Neval Gülpınar bir konuşma yaptı. Kursta kazandığı beceriler sayesinde kendine olan öz güvenini yeniden kazandığını söyleyen Gülpınar, “Ben kişisel olarak bu kurstan böylesine önemli bir kazanım elde ettim. Bana verilen eğitim sayesinde artık üretmenin ve bunu ben yaptım demenin mutluluğunu yaşayabiliyorum. Bu nedenle KO-MEK eğitim merkezlerini Kocaeli halkına kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

YAŞAMA ANLAM KATIYOR
Sergi açılışında konuşan Başkan Karaosmanoğlu ise KO-MEK´in insan hayatına anlam kazandırdığını söyledi. KO-MEK´e vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu “Henüz üç yılı doldurmamasına rağmen KO-MEK 47 bin kişiye çeşitli branşlarda eğitim verdi. Bu kapsamda bin 351 kursiyerimiz Körfez kurs merkezinde eğitim aldı. Kentin her köşesinde KO-MEK eğitim çalışmalarına devam edeceğiz. Çeşitli zorluklardan dolayı okumayan, eğitim alamayan vatandaşlarımız için KO-MEK fırsat olmaya devam edecek” dedi.

 

BAŞKAN ESERLERİ İNCELEDİ
Konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler kurs merkezi öğrencilerinin bir yıl boyunca ortaya koydukları eserleri büyük bir beğeni ile inceledi.

100 YILLIK DİKİŞ MAKİNESİ
Sergide en dikkat çeken detay ise 100 yıllık dikiş makinesi oldu. Halen çalışan dikiş makinesi ahşap boyama kursiyeri Neval Gülpınar tarafından boyandı. KO-MEK ahşap boyama usta öğreticisi Güler Pural gözetiminde hazırlanan dikiş makinesi üzerinde eskitme ve tek vuruş tekniği uygulandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!