KO-MEK Avrupa´ya açılıyor

KO-MEK ile işbirliği için Almanya´dan gelen heyet, Gülser Ustaoğlu´nu ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ile ortak projeler geliştirmek amacı ile ilimizde bulunan, Alman Halk Meslek Okulu Müdürü Herbert Unnesch, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`na ortak projeler hakkında bilgi verdi.

ORTAK PROJELER
Alman Halk Meslek Okulu Müdürü Herbert Unnesch başkanlığındaki heyetin ilk temasları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ndeydi. Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun makamında gerçekleştirilen görüşmede, Alman heyet ortak projeler gerçekleştirme teklifinde bulundu. Kendilerinin de Almanya`da yetişkinlerin eğitim ve istihdamına yönelik çalışmaları olduğunu ifade eden Unnesch, Türkiye ile çalışmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Unnesch, “Almanya`da 200 kurumun ortaklaşa çalıştığı bir konfederasyona bağlı olarak hizmet veriyoruz. Türkiye ile hem kültürel anlamda, hem de mesleki anlamda ortak projeler gerçekleştirerek başarılı çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum” dedi.

HEMEN BAŞLANMALI
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan, Gülser Ustaoğlu da, ortak projelerin hemen hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Belediyelerin hizmet odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini, bu anlayıştan hareketle herkesle çalışmaya hazır olduklarını kaydeden Ustaoğlu, “Biz halkımızın yararına olacak her türlü çalışmayı olumlu olarak değerlendiriyoruz. KO-MEK vasıtası ile çok önemli bir hizmet verdiğimizi düşünüyorum. Proje bazında birlikteliğe her zaman hazırız. Vakit kaybetmeden çalışmalara başlanmalı” şeklinde konuştu.

HEDEFLENEN PROJELER
Yetişkin eğitimi konusunda karşılıklı bilgi alışverişi ile uygulamaların gerçekleştirilmesi, KO-MEK usta öğreticilerinin tecrübelerini artırmaları amacıyla Avrupa`da verilen eğitimleri bizzat yerinde takip etmeleri, engelli yetiştirme merkezlerinin çoğaltılması, üretilen eserlerin her iki ülkede de incelenip sergilenmesi hedeflenen projelerden sadece birkaçı. Projelerin bir kısmının yıl içinde start alması planlanıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!