Kızderbent baştan yenilenecek

Belde belediye başkanı Altun, Büyükşehir`in hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti bu cümleyle ifade etti

Kocaeli´nin en güneyinde bulunan ve en küçük beldelerinden biri olan Karamürsel ilçesine bağlı Kızderbent´te, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden sonra hizmet açığını kısa sürede kapatan beldede inanılmaz bir değişim yaşanıyor.

“HIZIR GİBİ YETİŞTİ”
İki yıl gibi kısa bir sürede hem alt hem de üst yapı eksiklerinin önemli bir kısmını tamamlayan beldenin belediye başkanı Nurettin Altun, yaşanan değişim nedeniyle hayli mutlu. Altun, “Yıllardır imkansızlıklar nedeniyle Kızderbent´te alt yapı yapılamadı. Alt yapı olmadığı için de üst yapı kullanılamaz hale geldi. Çekilmez hale gelen bu problemleri Kızderbent Belediyesinin imkanlarıyla 20 yılda çözmek mümkün değildi. İmdadımıza yeni Büyükşehir Yasası hızır gibi yetişti. Sorunlar bir bir çözüldü” dedi.

DERE ISLAHI VE DEV PARK
Beldesinin çehresinin her geçen gün ve büyük bir hızla değişmekte olduğunu söyleyen Altun, “Alt ve üst yapı konusunda çalışmaları neredeyse tamamladık. Önümüzdeki dönemde Kızderbent içinden geçen derenin ıslahı ve dere kenarına kendi imkanlarımızla kazandırdığımız 10 bin metrekarelik alana park yapımını gündeme aldık. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra buraya gelenler beldemizi tanıyamayacak” şeklinde konuştu.

“KUTU FABRİKASINI AÇACAĞIZ”
Kızderbent´in hızlı değişimiyle birlikte özel teşebbüsün beldeye daha fazla ilgi göstermeye başladığını kaydeden Altun, bazı müjdeler de verdi: “Eylül ayının ilk haftasında beldemizde işsizliği önemli oranda azaltacak olan kutu fabrikasının açılışını yapacağız. Şirin beldemiz Kızderbent´in değişimine ve gelişimine büyük katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´na ve ekibine belde halkımız adına teşekkür ediyorum.”

SON ÜST YAPI İHALESİ
Öte yandan beldenin iki ana güzergahı olan ve alt yapısı daha önce tamamlanan Dede ve Aktoprak Sokaklarda yapılacak üst yapı düzenlemeleri için, Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkıldı. Fen İşleri Daire Başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye katılım hayli yoğun oldu. Ege Sanayi 185 bin 591 YTL ile en düşük teklifi verirken, en yüksek teklif 292 bin 232 YTL ile Emir Onur´dan geldi.

NELER YAPILACAK?
Beldede çalışmalar, müteahhit firmaya yer teslimi yapıldıktan sonraki 3 ay içinde tamamlanacak. Çalışmayı gerçekleştirecek olan firma ihale kapsamında Kızderbent beldesine 8 bin metrekare parke, 3 km bordür ve yol kenarlarına 700 metre uzunluğunda taş duvar yapacak. İki sokakta çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, şirin beldenin alt ve üst yapı ihtiyaçları sona ermiş olacak.

Kızderbent üst yapı ihalesine katılan firmalar ve teklifleri:

FİRMALAR               TEKLİFLERİ
Ege San                185 bin 591 YTL
Tuğ İnşaat            185 bin 747  YTL
Cengizhan             187 bin 977 YTL
Kar Peysaj             198 bin 542 YTL
Kulaksızoğlu           207 bin 908 YTL
Can Nakliyat          224 bin 235 YTL
Serkul İnşaat         243 bin 116 YTL
Yılfa İnşaat           253 bin 808 YTL
Aykur İnşaat         287 bin 509 YTL
Emir Onur             292 bin 232 YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!