Kırtasiye yardımı ihalesine 5 teklif

Büyükşehir bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilere 20 bin adet kırtasiye yardımı dağıtacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2007-2008 eğitim öğretim döneminde ihtiyaç sahibi ilköğretim okullarına yönelik yapacağı 20 bin adet kırtasiye yardımı için dün bir ihale gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi´nde yapılan ihaleye 5 firmadan teklif geldi. İhaleye katılan firma yetkilileri tekliflerinin yanı sıra malzemelerle ilgili numunelerini de ihale komisyonuna gösterdi. Teklifleri alan Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde nihai kararını açıklayacak. Bunun ardından kırtasiye yardımı ile ilgili süreç başlayacak. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışma ile okullar belirlenecek. Ardından eğitim döneminin başlamasından sonraki 15 gün içinde kırtasiye malzemeleri Okul Müdürlüklerine teslim edilecek.

5 FİRMA TEKLİF VERDİ
Kırtasiye yardımı için düzenlenen malzeme alımı ihalesine 5 ayrı firmadan teklif geldi. İhalede en düşük teklifi 183 bin 920 YTL ile Üzmezler firması verirken, en yüksek teklifi ise 248 bin 000 YTL ile Ka-pe firması verdi.

50 BİN ÖĞRENCİ
Büyükşehir Belediyesi Kocaeli genelindeki ilköğretim okullarına 2004 yılından bu yana kırtasiye yardımı yapıyor. Bugüne kadar 50 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye söz konusu yardım ulaştırıldı. Büyükşehir´in yardımı eğitimin yanı sıra aile bütçesine de büyük katkı sağlıyor. Kırtasiye yardımı için belirlenen set içerisinde okul çantasından kaleme, silgiden deftere kadar ihtiyaç duyulan tüm materyaller bulunuyor.

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri ise şöyle

1. Üzmezler 183,920 YTL
2. Medeni Bilişim 189,068 YTL
3. Rulo Teknik 193,380 YTL