Kırmızı dipli mumla Kırpınar daveti

Adem Tüysüz Başkan Karaosmanoğlu`nu Kırkpınar Şenliklerine davet etti

Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu “Kırmızı Dipli Mum” ile Edirne´deki Tarihi Kırkpınar güreşlerine davet etti. Tüysüz, bu yıl 29 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında 646. düzenlenecek olan güreşler için Başkan Karaosmanoğlu´nu dün İZGAZ Yönetim Kurulu toplantısı öncesi ziyaret etti. Tüysüz, kırmızı dipli mumun yanı sıra Başkan Karaosmanoğlu´na ‘Koca Ahmet gibi namın kalmalı, Koca Yusuf gibi korku salmalı, Kurtdereli olup tırpan çalmalı, İsmimi tarihe kazanlar gelsin´ dizelerinden oluşan bir de yazılı davetiye sundu.

ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK
Kendisine yapılan ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Davetinize ve nezaketinize çok teşekkür ederim. Programımıza uyarsa gelip şenlikleri seyretmek isterim” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, “Bu tarihi geleneğimiz 646 yıldır sürüyor. Türkiye için çok son derece önemli bir etkinlik. Kırkpınar, hiçbir zaman kesintiye uğramadan büyük başarılarla er meydanı olarak görevini yerine getirdi. Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor´lu pehlivanlarımız geçtiğimiz yıllardaki başarısını umarım bu yıl da çok devam ettirir” diye konuştu.