Kimsenin denizi kirletmeye hakkı yok

İspanyol ve Romen eğitmenleri makamında kabul eden Başkan Karaosmanoğlu´ndan çevre uyarısı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Avrupa Birliği Socrates Genel Eğitim Programı kapsamında yürütülen proje çerçevesinde Türkiye`de bulunan yabancı öğretmen ve öğrencileri makamında kabul etti.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR
“Romanya ve İspanya`dan Bir Kardeş Okul” adlı proje kapsamında Körfez Oruç Reis Anadolu Lisesi ile çalışma yürüten Romen ve İspanyol eğitmenler İchimas Oustima, Rosa M. Melia ve Pau Casamelles, çevre konusundaki projelerini Başkan Karaosmanoğlu`na aktarma fırsatı yakaladı. Yabancı heyetin projelerini dinleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kimsenin yeşilimizi, denizimizi kirletmeye hakkı yok. Sizler bu konularda büyük çalışmalar yapıyorsunuz. Çalışmalarınız, çevre, insan sağlığı ve ülke ekonomisi için büyük önem arz ediyor. Hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu. 

SADECE OKULLARDA DEĞİL
Konuşmasında çöplerin yerinde ayrıştırılması konusuna da değinen Başkan Karaosmanoğlu, “İyi bir organizasyonla sadece okullarda değil mahallelerde de bunu başarabiliriz. Çöpün kaynağından geri kazanımı çevre ve insan sağlığı için büyük önem taşıyor. Bunun ayrıca ülke ekonomisine de büyük katkısı var” dedi.

ÖĞRENCİLERE HEDİYE
Karaosmanoğlu`nun yabancı heyeti kabulünde Oruç Reis Anadolu Lisesi Müdürü Bahattin Şatır, Proje Sorumlusu Gülhan Bütün, Nermin Erdoğan, Şenol Denli, proje öğrencileri Gizem Topal, Mahir Beşer ve Canset Baykurt da yer aldı. Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Karaosmanoğlu öğrencilere kalem hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!