Kimse yoksa, Büyükşehir var

Evde Sağlık Hizmeti uygulaması Gebze`den başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mağdur, yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlarının ayağına evde bakım hizmeti götürecek. Uygulama Gebze´den start alacak ve ilk etapta 500 kişinin sağlık gereksinimleri karşılanacak.

HİZMET ALIMI İLE
Büyükşehir Belediyesi, hizmet alımı şeklinde gerçekleştireceği söz konusu çalışma için bugün bir ihale gerçekleştirdi. “Sosyal ve Ekonomik Yoksulluk Tespiti ve Evde Sağlık Hizmeti” adı altında çıkılan ihaleye üç firmadan teklif geldi. İhalede en düşük teklif 94 bin 800 YTL ile Özel Hayat Tıp Merkezinden gelirken, bunu 139 bin 850 YTL ile Özel Kocaeli Evde Bakım Hizmetleri, 149 bin 500 YTL ile de Aile Özel Sağlık Hizmetleri takip etti.

KİŞİLERİ DE BELİRLEYECEK
Teklifleri alan ihale komisyonu en geç 10 gün içinde nihai kararını açıklayacak. Firmanın belirlenmesinin ardından ise evde bakım hizmetinin ikinci etabına geçilecek. Bakımı yapacak olan firma vereceği sağlık hizmetinden önce, yoksul ve mağdur vatandaşları belirlemekle de yükümlü olacak. Yoksul, kimsesiz, mağdur ve bu nedenle evde gerçekten bakıma ihtiyaç duyan ailelerin belirlenmesinin ardından vakit kaybetmeden çalışmaya başlanacak.

NELER YAPILACAK?
Bir doktor, bir hemşire, bir fizyoterapist ve psikologdan oluşan sağlık ekibi, daha önceden tespit edilen kimsesiz ve mağdur vatandaşın evine giderek gereken tüm sağlık hizmetini verecek; hastanın genel kontrolü yapılacak, tansiyonu ölçülecek, varsa yaraları pansuman edilecek, enjeksiyon ihtiyacı karşılanacak ve yapması gereken egzersizler fizyoterapist yardımıyla gerçekleştirilecek. Doktorun gerekli gördüğü durumlarda ise vatandaş Büyükşehir Belediyesi tarafından hastaneye kaldırılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!