“Kimse endişe etmesin”

Yapımına başlanan Dilovası Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili tereddütlere başkandan kesin yanıt

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, orucunu Dilovası´nda, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında açtı. Teravih sonrası ise vatandaşlarla sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, özellikle Dilovası´na yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında yaptığı açıklamalarla, bölge sakinlerinin aklındaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

ESKİLERİ İLE KARIŞTIRMAYIN
Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ile belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu sohbet toplantısında, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman tarafından teknik sunum yapıldı. Çiçek Tepe adı verilen, yaklaşık 50 hektarlık alanda kurulacak tesis hakkında bilgi veren Necmi Kahraman, bertaraf tesisinin Gebze ve Dilovası´ndaki düzensiz çöp depolama sahaları ile hiçbir şekilde karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

“KOKU VE PİSLİK YAYMAYACAK”
Yeni tesiste sızdırmazlık konusunda zemine kil, çakıl ve özel malzemeler döşeneceğini, su toplama havuzları yapılacağını ifade eden Kahraman, tesisin çevreye hiçbir şekilde koku ve pislik yaymayacağını vurguladı. Kahraman, “Tesisinin yapılacağı saha daha önce taş ocağı olarak kullanıldığı için depolama, mevcut boşluklarda gerçekleştirilecek” açıklamasını yaptı.

“GELECEK DAHA İYİ OLACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Dilovası´nın en önemli problemlerinden birinin hava kirliliği olduğunu belirterek, “Sanayicimizle sık sık toplantılar yapıyoruz. Bunu bir anda çözmemiz mümkün değil. Ama 2007 ve ilerleyen yıllarda hava kirliliği yönüyle daha iyi bir bölgede yaşama imkanı bulacağız. Arıtma tesislerini kurmaya başlayacağız, denetimleri sıklaştıracağız ve Dilovası daha yaşanılır hale gelecek” ifadesini kullandı.

“KİMSE ENDİŞE ETMESİN”
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dilovası´nda şimdiki çöplüğü kafanızdan silin. Biz öyle bir şey yapmayacağız. Biz, bir Avrupalı nasıl yapıyorsa, öyle modern bir tesis yapacağız. Sizin düşündüğünüz anlamda bir çöplük değil. Ben Kocaeli´nin belediye başkanıyım. Sizi rahatsız eden şey beni de rahatsız eder. Ama ben hiç kimseyi rahatsız etmeyecek bir tesis kuracağım. Yapımına başladığımız tesisin aynısı Amerika ve Avrupa´da şehirlerin merkezlerine inşa ediliyor. Kimse endişe etmesin. Vatandaşıma zarar verecek bir tesisin kurulmasına asla müsaade etmem.”

Karaosmanoğlu ayrıca ulaşım, çocuk oyun alanları ve spor tesisleri hakkında vatandaşların kendisine yönelttiği soruları da cevaplandırdı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!