Kesin hesaplar Cuma gününe kaldı

Büyükşehir Belediye Meclisi`ne iki yeni üye katıldı Meclis Cuma günü yeniden toplanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, dün 126 gündem maddesini görüşmek üzere, İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında toplandı. Gündem maddeleri arasında bulunan 2006 yılı bütçesinin kesin hesabının görüşüleceği madde, komisyon çalışmaları tamamlanmadığı gerekçesiyle Cuma (18 Mayıs) gününe ertelendi.

MECLİSE 2 YENİ ÜYE
Büyükşehir Belediye Meclisi, dünkü toplantıya iki yeni üyesi ile başladı. Gebze´den AK Parti Meclis Üyesi Halim Turgut ve Derince´den MHP Meclis Üyesi Haluk Akyüz, Meclis üyeliği görevinden istifa ederek, partilerinden milletvekili adayı oldu. Gebze´den Halim Turgut´un yerine yine AK Parti´den Sathı Mehmet Külte, Derince´den Haluk Akyüz´ün yerine yine MHP´den Murat Özen Meclis üyeliğine getirildi. Başkan Karaosmanoğlu, yeni üyeleri Meclis üyelerine tanıttı.

 ULUSLARARASI FUAR KİRALANACAK
  Gündem maddeleri komisyon raporlarına göre oybirliği ile karara bağlanırken, gündemin 14. maddesi Uluslararası Fuar Merkezi´nin kiralanması konusunda muhalefetin karşı çıkması yüzünden görüşme yapıldı. Muhalif üyeler, toplam 150 dönümlük arazi üzerisi bulunan ve 34 dönümlük kapalı alanı olan Uluslararası Fuar Merkezi´ni kiralayacak olan şirketin, kent için büyük önem taşıyan bu merkezi depo amaçlı kullanılabileceği endişesi dile getirildi.

 

BAŞKAN GARANTİ VERDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, muhalefetin endişesini giderecek bir açıklama yaptı. Karaosmanoğlu, “Uluslararası Fuar Merkezi bu kenti yaşanan deprem anında kurtaran bir merkez olmuştur. Buranın kültürel veya fuar merkezi dışında kullanılmasına asla izin vermeyiz. Burası kentimize bir şey getirecekse, kent yaşantısına bir şey katacaksa kiraya veririz. Aksi halde depo, tır parkı gibi amaçlara asla izin vermeyiz” dedi. Karaosmanoğlu´nun açıklamasından sonra yapılan oylama ile Uluslararası Fuar Merkezi´nin kiraya verilmesi kabul edildi.

HESAPLAR CUMA GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK
Büyükşehir Belediye Meclisi´nin gündemindeki 72. madde 2006 yılı bütçe kesin hesap görüşmesini içeriyordu. Plan Bütçe Komisyonu´nun çalışmalarını tamamlayamadığı gerekçesiyle, oturum Cuma (18 Mayıs) günü saat 15.00´e ertelendi. Büyükşehir Belediyesi 2006 yılı harcamalarının

Bizi;
sosyal medyada takip edin!