Kentsel Dönüşüm´e ikinci adres

Büyükşehir Belediyesi, Cephanelik ile otoyol arasındaki bölgenin kamulaştırılması için meclisten onay aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayı olağan toplantısını Başkan İbrahim Karaosmanoğlu idaresinde gerçekleştirdi. Ancak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisacıklıoğlu´nun makama gelmesi nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu, oturumu yönetme görevini vekili Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş´e devretti.

CEPHANELİK´İN YAKININDA
127 adet gündem maddesiyle toplanan meclisten Kentsel Dönüşüm Projesi´nin ikinci etabı için yeni bir kamulaştırma kararı çıktı. Erenler-Cedit´in ardından meclis, Bekirpaşa´da Cephanelik ile otoyolun üst tarafı arasında bulunan 500 dönümlük arazinin kamulaştırılması için Büyükşehir Belediyesine yetki verdi. Yetki ile çağdaş şehir hedefi yolunda İzmit´e ikinci bir alan daha kazandırılmış oldu. Çarpık kentleşmenin tipik bir örneği olarak gösterilebilecek bölgeye, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında modern yerleşim alanları inşa edilecek.

ŞEKER MUHALEFETE BİLGİ VERDİ
Madde oylanırken, CHP´li üyeler maddenin yeniden görüşülmek üzere komisyona havale edilmesini, aksi taktirde muhalefet şerhi koyacaklarını ifade etti. Bunun üzerine Başkan Vekili Şeker kamulaştırılacak alanla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. İkinci kentsel dönüşüm alanı olarak düşünülen bölgenin Bekirpaşa Belediyesinin doğusundaki Bahariye Caddesinden başlayıp otobana uzandığını, buradan mevcut Kentsel Dönüşüm alanını takip ederek Eski İstanbul Yolu´ndan Cephanelik´in giriş kapısına kadar devam ettiğini söyledi.

“HERKES KAZANACAK”
Buradaki vatandaşların mağdur olması gibi bir konunun mümkün olmadığını da kaydeden İlyas Şeker, “Erenler Cedit´te de vatandaşın bir mağduriyeti yoktur. Buraya eyleme gelen 100 kişiden ancak 10´u hak sahibidir. Şu da bir gerçek ki, daha evler yükselmeden oradaki arsalar 5 kat değer kazandı. Aynı şey yeni alan için de geçerli” şeklinde konuştu.

“KİMSEYE ZORLAMA YOK”
CHP Meclis Üyesi Hüseyin Acurman´ın, “Bu insanlar apartman kültüründe yaşamaya zorlanıyor. Alışkanlıklarından vazgeçirilmeye çalışılıyor” demesi üzerine ise Şeker, “Hak sahibi vatandaşımız ister yapılan yen konutlarda oturur, isterse parasını alır. Kimse bir şeye zorlanmıyor” cevabını verdi. Konuşmaların ardından madde oy birliği ile meclisten geçti.

BAŞKAN, ŞAHİN´E HAK VERDİ
Öte yandan Kirazlıyalı Belediye Başkanı Cevdet Şahin, beldesini ilgilendiren 11 adet revizyon plan tadilatı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon kararlarına itiraz etti. Revizyon plan tadilatları içinde en önemlilerinin mezarlık olduğunu, komisyonun ise mezarlık alanını orman alanı içinde gösterdiğini söyleyen Şahin, Tapu Sicil Müdürlüğünün “Mezarlık alanları Maliye Hazinesine aittir” anlayışıyla hareket ettiğini aktardı. “Halbuki mezarlık ormana ait değil. Komisyon keyfi bir uygulama mı yapıyor?” sorusu üzerine devreye giren Başkan Karaosmanoğlu, Başkan Şahin´e hak vererek konunun tekrar görüşülmesini ve detaylı incelenmesini istedi. Madde yeniden görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.
Büyükşehir Meclisi, ekim ayı toplantısını 13 Ekim Cuma günü 15.00´te yapacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!