Kentsel Dönüşümde ilk ihale

Dev proje resmen start aldı. Birinci adada 596 konut yükselecek.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin İzmit merkezde gerçekleştirmeye başlayacağı, çarpık yapılaşmayı ortadan kaldıracak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki ilk ihale, önceki gün (pazartesi) yapıldı. Büyükşehir Belediyesi`ne ait Kent Konut AŞ`nin Dolphin İş Merkezindeki idari binasında yapılan ihaleye, 9 dev firmadan teklif geldi.

Dev proje resmen start aldı. Birinci adada 596 konut yükselecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin İzmit merkezde gerçekleştirmeye başlayacağı, çarpık yapılaşmayı ortadan kaldıracak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki ilk ihale, önceki gün (pazartesi) yapıldı. Büyükşehir Belediyesi´ne ait Kent Konut AŞ´nin Dolphin İş Merkezindeki idari binasında yapılan ihaleye, 9 dev firmadan teklif geldi.

İLK ETAPTA 596 KONUT
Erenler ile Czedit Mahallesi´nin kesiştiği bölgede gerçekleştirilecek dev projenin ilk etabı kapsamında toplam 596 konut yapılacak. Yaklaşık 60 bin metrekareyi kapsayan birinci adada 18 blok inşa edilecek. Bloklar 7-8 kat ve dört ayrı tipten oluşacak. E olarak adlandırılan brüt 65 metrekarelik konutlardan 128, D olarak adlandırılan brüt 91 metrekarelik konutlardan 64, C olarak adlandırılan brüt 99 metrekarelik konutlardan 132, B olarak adlandırılan brüt 131 metrekarelik konutlardan 272 adet yapılacak. B tipi konutlar 3+1, diğerleri ise 2+1 oda olacak.

16 AYDA TESLİM
Konutların yapımı için açılan ihalede en düşük teklif 26 milyon 250 bin YTL ile Ekşioğlu İnşaat´tan geldi. Ek-Can İnşaat ise 31 milyon 541 bin YTL ile en yüksek teklifi veren firma oldu. Kent Konut İş Geliştirme ve Plânlama Müdürü Mehmet Parla, Uygulama-Kontrol Müdürü A. Cem Polat ve Etüt Proje Plân Şefi Dursun Reyhan´ın da yer aldığı ihale komisyonu adına konuşan Teknik İşlerden Sorumlu Kent Konut Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kaptan, konutların yer tesliminden sonraki 16 ay içinde tamamlanmış olacağını duyurdu.

PROJENİN EN ÖNEMLİ KISMI
İhalenin yapıldığı birinci ada, bölgenin en üst ve düzlük kısmında yer alıyor. Toplam 972 konutluk Kentsel Dönüşüm Projesinde dairelerin yaklaşık yüzde 60´ı burada yükselecek. Bölgede Hazine arazilerinin bulunması, ayrıca istimlak edilecek konut sayısının diğer adalara oranla çok az sayıda olması, projenin bu bölgeden start almasının en önemli nedenleri. Diğer adalardaki inşaatlar ise daha sonra başlatılacak.

MALİKLERİN KONUTLARI DA VAR
Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesi, bölgede ev ya da arazisi istimlak edilen maliklerden isteyene nakit, isteyene de yapılacak konutlardan tahsiste bulunmuştu. Proje üzerinden istedikleri evi öncelikli olarak seçme hakkını elde eden bölge sakinlerine, tahsiste önemli maddi avantajlar da sağlanmıştır.

BİRİNCİ ADADA HANGİ DAİREDEN NE KADAR İNŞA EDİLECEK?

1.ADA

TİP