Kentsel Dönüşüm için yıkımlar başladı

Hak sahipleri tarafından boşaltılan evler iş makinelerince yerle bir ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin İzmit merkezde gerçekleştireceği Kentsel Dönüşüm Projesi adım adım ilerliyor. Bölgede inşa edilecek evler için kazı çalışmalarına başlandı. Mülk sahipleri de evlerini birer birer boşaltıyor.

VATANDAŞ KENDİ YIKIYOR
Erenler ve Cedit Mahallesinin kesiştiği, Akçakoca Konutlarının hemen yanındaki bölgeyi dar sokaklardan, çarpık yapılaşmadan, alt ve üst yapı sorunlarından tamamen kurtaracak, modern ve kaliteli bir çehreye kavuşturacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için, kamulaştırılan evlerin yıkımına başlandı. Belediyeye bağlı ekipler boşaltılan evlerin yıkımını iş makineleri aracılığıyla gerçekleştirirken, bazı mülk sahipleri ise yıkım işlemini bizzat üstlenmiş durumda. Kapı, pencere gibi işe yarayacak tüm parçaları sökülen evler, yıkım için gün sayıyor.

KİRA YARDIMI ALACAKLAR
Bölgede evleri istimlak edilenlerden biri de Kenan Akçay. Topçular Mahallesi Esen Sokak No:43 adresinde ikamet eden 3 çocuk babası Akçay, eşi Asiye Hanım´la birlikte evlerini boşaltıyor. İkisi kaba inşaat halinde olmak üzere üç katlı bir evi bulunan Kenan Akçay, yapılacak yeni konutlardan bir ev bir miktar da nakit para aldıklarını belirterek, “Evlerimiz yapılana kadar kirada kalacağız. Evimiz teslim edilene kadar ise Büyükşehir Belediyesi bize kira yardımı ödeyecek” dedi.

BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU İLE ANLAŞTIK
Kent Konut Tanıtım ve Pazarlama Müdürü Hasan Zer de, Büyükşehir Belediyesinden konut satın alan hak sahipleri için kira yardımı uygulamasının önemli bir avantaj olduğunu, bölge sakinlerini hiçbir şekilde mağdur etmediklerini söyledi. Zer, 57 bin metrekareyi kapsayan birinci adada yaklaşık 30 bina bulunduğunu, daire sahiplerinin yüzde 98´iyle de anlaştıklarını hatırlatarak, projenin planlandığı gibi ilerlediğini ifade etti.

TEMEL KAZILARI DA BAŞLADI
Öte yandan proje kapsamında yapılacak 972 konuttan 596´sının yer aldığı birinci adada konutları inşa edecek olan müteahhit firma şantiyesini kurdu. Temel hazırlıklarına da başlayan firmaya bağlı ekipler, önümüzdeki günlerde konutların temeline ilk harcı atacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!