Kentsel Dönüş Projesi start aldı

Üniversite Bulvarı 1. etabının temeli atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit merkezinin çehresini değiştirecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi`ne ilk startı dün verdi. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusü ile Eski Gölcük Köprüsü`nü birbirine bağlayacak olan Üniversite Bulvarı 1. etabının temeli, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül`ün de katıldığı törenle atıldı.

YOĞUN KATILIM
İzmit Orman İşletmesi Lokali girişi önünde gerçekleştirilen temel atma törenine, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli Milletvekilleri Nevzat Doğan ve Eyüp Ayar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necdet Eksen, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

280 PROJE, ARD ARDA GELİYOR
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli`ni adına yakışır bir hale getirebilmek için hazırlattıkları 280 projeyi ard arda hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu projeler için 2005 yılında ayrılan 200 trilyon liralık yatırımın, ihtiyaçların önceliğine göre yıl sonuna kadar hizmete alınacağını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Temel atma törenlerini yapma amacımız; başlattığımız projelerin süresinden önce bitirildiğini halkımızla paylaşmaktır. Bunun ilk örneği adını İlk Adım Köprüsü olarak koyduğumuz 42 Evler Köprüsü`dür. Temel atılırken 60 günde bitecek dedik, köprüyü 57 günde tamamlayıp, trafiğe açtık” dedi.

 

1 ARALIK İÇİN MÜTEAHHİTTEN SÖZ
Söz konusu bulvardan Kocaeli Üniversitesi`nde eğitim gören 40 bin öğrenci ile öğretim üyeleri, üniversite çalışanları, Tıp Fakültesi`nde tedavi gören hastalar ile yakınlarının faydalanacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra müteahhit firma Saryapı`nın ortaklarından Hasan Saral`ı yanına çağırdı ve işin hangi tarihte tamamlanacağını sordu. “16 Kasım” yanıtını alan Başkan Karaosmanoğlu, “Size 14 gün de bizden mühlet. 1 Aralık 2005 Perşembe günü saat 12.00`de açılışı gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Saral da “İnşallah hazır olacak başkanım” cevabını verdi.

KİMSE ENDİŞEYE KAPILMASIN
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Kentsel Dönüşüm Projesi`ne büyük önem verdiklerini, proje nedeniyle kimsenin endişeye kapılmaması gerektiğini ifade etti. “Bu proje kapsamında evi istimlak edilenlerden hiç kimse mağdur edilmeyecek, isteyene parası, isteyene evine karşılık evi mutlaka verilecektir” diyen Karaosmanoğlu, “Ben inanıyorum ki Kentsel Dönüşüm Projesi`nin hayata geçirilmesi, bu kentin kurtuluşu olacaktır. Bu kentte yaşayan insanlara yeşil alanlar sunmak, gelecek nesillere yaşanabilecek bir kenti miras bırakmak en büyük hedefimizdir” açıklamasını yaptı.

BAKAN GÖNÜL: PROJE ÜRETME DÖNEMİ
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise Büyükşehir Belediyesi`nin geride kalan 1 yıllık hizmet dönemini “proje üretme dönemi” olarak nitelendirdi. Projelerin bir bir hayata geçirilmeye başlandığını kaydeden Bakan Gönül, Türkiye`nin en borçlu belediyesi olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi`nin büyük sıkıntılar çektiğini, ancak sınırların genişlemesiyle sıkıntıların önemli bir kısmının ortadan kalktığını kaydetti. Gönül ayrıca, hizmetlerin bugüne kadar çağdaş bir anlayışla gerçekleştirilmemiş olmasının da önemli bir sorun olduğunu vurguladı.

PROJEDE NELER VAR
İl Müftüsü Hikmet Kutlu`nun yaptırdığı duanın ardından protokol mensupları, 1 Aralık 2005 Perşembe saat 12.00`de gerçekleştirilecek açılış töreninde buluşma sözüyle butona bastı. Daha sonra şantiye odasına geçen Bakan Gönül ve beraberindekilere, Saryapı firmasının mühendisleri tarafından proje üzerinde kısa bir brifing verildi.

Keşif bedeli 4 trilyon 208 milyar lira olan, müteahhit Saryapı firmasının 2 trilyon 841 milyar lira ile kazandığı ihale kapsamında, Santral ile Adliye Sarayı arasında 640 metrelik ana yol, 2 km bağlantı yolu, yaklaşık 500 metre toprakarme duvar, iki adet döner kavşak, taşıtlar için bir adet üst geçit, bir alt geçit köprüsü ve alt geçit menfezi yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!