“Kentimizi ve kendinizi yenileyin”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediye ve bağlı birimlerinde çalışan teknik personelle Meclis Salonunda bir araya geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediye ve bağlı birimlerinde çalışan teknik personelle Meclis Salonunda bir araya geldi. Konuşmasında “Bizim mühendisimiz Avrupalılardan daha çalışkandır” diyen Karaosmanoğlu, “kalite, yenilik ve gelişme” ekseninde önemli mesajlar verdi.

“SIRADAN MÜHENDİS İSTEMİYORUM”
Ağırlıklı olarak Fen İşleri, İmar, AYKOME, Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Park Bahçeler Müdürlüğü, İSU, İZGAZ ve İZAYDAŞ gibi birim ve şirketlerde çalışan çok sayıda yönetici ve teknik elemanın katıldığı toplantıda, Başkan Karaosmanoğlu öğrenmenin meraktan geçtiğini vurguladı. Karaosmanoğlu “Sıradan bir teknisyen, mühendis istemiyorum. Farklı olun, merak edin. Daha iyi öğrenirseniz, işinizi severseniz, başarılı olursunuz. Siz de en iyi olmak için uğraşın. Bizim mühendisimiz Avrupa´nın insanından daha çalışkandır” dedi.

“YAPABİLECEKLERİNİZİ GÖSTERİN”
Büyükşehir Belediyesinin kurumsallaşma yolunda önemli mesafeler kat etmekte olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, kaliteden asla ödün verilmemesini istedi. Başkan Karaosmanoğlu, “Eskiye değil, ileriye bakıyoruz. Teknisyen ya da mühendis, belediye bünyesinde her kim çalışıyorsa, Türk insanının neler yapabileceğini göstermeli. Mühendisimiz hem kendini, hem kentini, hem de ülkesini yenileyecek” ifadesini kullandı.

“SİZLERE GÜVENİYORUM” MESAJI
“Mühendislerimiz sözleşme şartlarına, teknik şartnameye ve fiyatlara tam hakim olmalıdır. Mesleğe yeni başlayanlar merak etmeli, daha fazla sorup araştırmalı” diyen Başkan Karaosmanoğlu, hiçbir kimseyle göbek bağlarının bulunmadığını, herkesin sahip çıkması durumunda kurumun ve kentin daha ileri gideceğini kaydetti. Karaosmanoğlu, “Ben bu konuda kendime ve sizlere güveniyorum. İşini zamanında ve en kaliteli biçimde yapan personelin her zaman arkasında dururuz” değerlendirmesini yaptı.

“BİZİM DNA´MIZDA VAR”
Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Avrupalılar bir çok medeniyeti bizden görmüşler. Bu başarı ve çalışkanlık bizim DNA´mızda var. İspanya gelirinin önemli bir kısmını turizmden ve Endülüs Medeniyeti eserlerinden kazanıyor. Aynı şeyi bizler de yapabiliriz. Ama akıl ve zekamızı daha iyi kullanmamız gerekiyor. Buna ihtiyacımız var.” Karaosmanoğlu, “Kent insanı bizlerden daha çok ve büyük hizmetler bekliyor” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!