Kent Ormanı´na barbeküler yapılacak

Büyükşehir Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Kent Ormanı´nda bazı yenilikler gerçekleştirecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre önce Orman Bakanlığı`ndan devraldığı Kent Ormanı`na halkın daha yoğun ilgi göstermesini sağlamak amacıyla önümüzdeki günlerde bir dizi çalışma gerçekleştirecek. İçeriği ve işlevi zenginleştirilecek olan Kent Ormanı`nda en çok dikkat çekecek olan yenilik barbeküler olacak.

GENEL SEKRETERDEN DENETİM
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, KOÜ Umuttepe Kampusü yanında yer alan Kent Ormanı`nda çalışmalara start verilmeden önce denetim gezisi gerçekleştirdi. Park Bahçeler Müdürü Ahmet Özkaraaslan`la birlikte bölgeyi karış karış gezen Karaloğlu, çalışmaların içeriği hakkında detaylı bilgi aldı.

YÜRÜYÜŞ YOLU CANLANACAK
Karaloğlu incelemelerini tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada, Kent Ormanı`nı daha da cazip hale getirmek için ilave projeler gerçekleştireceklerini söyledi. Öncelikli olarak yürüyüş yolu parkurunu uzatmak ve canlandırmak istediklerini kaydeden Karaloğlu, gerek bu yol üzerine gerekse diğer noktalara çok sayıda çeşme koyarak vatandaşın içme suyu ihtiyacını kolayca karşılamasını sağlayacaklarını vurguladı. Karaloğlu bu amaçla seyir kulesinin hemen yanında 10 tonluk su deposu oluşturduklarını ifade etti.

DİĞER YENİLİKLER
Genel Sekreter, Kent Ormanı`nda gerçekleştirilecek diğer yenilikleri ise şu şekilde özetledi: “Kent Ormanı`nda ateş yakmak yasak. Ancak bölgeye gelen vatandaşımız ızgara yapmak, et pişirmek istiyor. Bu isteklerin çevreye ve ormana zarar vermeyecek bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Kent Ormanı`nın girişine çok sayıda barbekü yapacağız. Oturma grupları yeterli sayıda değil. İnsanlarımız yere oturmak zorunda kalıyor. Bu nedenle sayılarını artıracağız. Mevcut çocuk parkını da büyütmeyi düşünüyoruz.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!