Kent Konseyi hazırlık çalışmaları sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi´nin kurulmasına yönelik hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği konseyin çalışma usul ve esaslarını belirlemek üzere ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Sedat Yücel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Özbek, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Bayraktar, Kocaeli Barosu adına Av. Sertif Gökçe, İTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Keleş, Körfez Ticaret Odası Genel Sekreteri Kenan Mintaş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası´ndan Mehmet Toker, Kocaeli şubesi Mali Sekreteri Tekin Kara, Mimarlar Odası temsilcisi Özden Yazıcı, ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Dr. Yusuf Genç katıldı.

ÜYELERE BİLGİ VERİLECEK
Taslak Tüzük çalışmaları tamamlandıktan sonra Kent Konseyi Genel Kurul üyeleri Büyükşehir Belediyesi´ne davet edilerek görüşleri alınacak. Görüşlerin alınmasının ardından usul ve esasların belirlenmesi tamamlanacak. Çalışma daha sonra Kent Konseyi Genel Kurulu´nun ilk toplantısında üyelerin onayına sunulacak, kabul edilmesinden sonra da yürürlüğe girecek.
Çalışma usul ve esaslarını belirleyecek olan taslağın 20 Mayıs tarihine kadar tamamlanması gerekiyor.