Kendi kıyafetlerini kendileri diktiler

KO-MEK kursiyerleri Ramazan Bayramı öncesinde öğrendiklerini uyguladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilen meslek ve sanat eğitimi kurslarının (KO-MEK) giyim bölümüne devam eden kursiyerler, bayram öncesi aile bütçelerine önemli katkılar sağlıyor. Kendi kıyafetlerini kendileri hazırlayan kursiyerler, bayram öncesi 100 milyonlara varan harcamalardan kurtulmuş oluyorlar.

BAYRAM ÖNCESİ
Bekirpaşa Kurs Merkezi`nde üç ayrı sınıfta 100`e yakın kursiyerin katıldığı giyim kursunda hareketlilik bayram öncesi hayli yoğundu. Üç ayrı sınıfta Dilek Eren ve Yonca Yaman isimli eğiticilerden bilgi alan kursiyerlerden pek çoğu, bayram öncesi kendi kıyafetlerini kendi zevklerine göre hazırladı.

UCUZA MAL EDİYORLAR
Eğitici Dilek Eren kurslara katılan bayanların çok kısa sürede çok önemli mesafe kat ettiklerini, bir çoğununun kendi kıyafetini hazırlayabilecek duruma geldiğini söyledi. Kursiyerlerin böylelikle aile bütçelerine katkı sağladıklarını belirten Eren, “Kursiyerlerimiz çok azimli, kısa sürede çok büyük ilerleme gösteriyorlar. Bu da bizi sevindiriyor. Ülkemizde özellikle bayramlar öncesinde birçok aile kıyafet almakta zorlanıyor. En basit bir kıyafeti bile 50 milyondan aşağı almanız mümkün değildir. Küçük çekirdek bir ailenin bile bayramda kıyafet için harcadığı para yüz milyonları aşıyor. Ancak dikiş konusunda biraz bilginiz varsa, giyim konusunda da hangi kıyafetin nasıl hazırlanacağını biliyorsanız, çok daha güzel kıyafetleri çok ucuza mal edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!