Kenan Onuk´a buzda sıcak anma

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden NTV Spor Koordinatörü Kenan Onuk adına pazar günü bir anma programı düzenledi.

Buz Sporları Sarayı`nda gerçekleştirilen anma programına Onuk`un eşi Handan Onuk da katıldı. Eşini yeni kaybetmesi nedeniyle duygu dolu anlar yaşayan Bayan Onuk`un zaman zaman gözlerinin dolduğu gözlendi.

ONUK İÇİN MUHTEŞEM PROGRAM
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katıldığı anma programında Türkiye ve Bulgaristan Buz Hokeyi Milli Takımları, Onuk anısına bir dostluk maçı gerçekleştirdi.

BAŞKANDAN TESELLİ
Program öncesinde Kenan Onuk`un eşi Handan Onuk ile bir süre görüşen Başkan Karaosmanoğlu, “Eşiniz Türkiye`nin yetiştirdiği önemli isimlerden biriydi. Biz onun sesinden buz sporlarını ve atletizm karşılaşmalarını büyük bir ilgiyle izlerdik. Onunla buz sporlarını tanıdık ve sevdik. Acınızı paylaşıyoruz. Allah rahmet eylesin” dedi.

BAYAN ONUK`TAN TEŞEKKÜR
Bayan Onuk da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin eşine gösterdiği vefa örneğine teşekkür ederek, “Acımız  çok taze. Eşim için böyle bir anma programı hazırladığınızı duyduğumda üzüntümün içinde ayrı bir mutluluk yaşadım. Size ve bu programı düzenleyenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

YERİ DOLDURULAMAZ
Anma programı Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun açılış konuşmasıyla start aldı. Onuk`un yerinin kolay kolay doldurulamayacağını dile getiren Ustaoğlu, “Kenan Onuk yaşamı boyunca beyefendi kişiliği ile takdir toplamış, buz sporlarını Türkiye`ye sevdiren kişi olmuştur. Yayıncılıkta kalite ve sağduyunun öncülerinden biri olarak kabul edilen Kenan Onuk`un yeri kolay kolay doldurulamaz. Çünkü o kendi alanında bir ekoldü” ifadesini kullandı.

GÖZLERİ DOLDU
Öte yandan Türkiye – Bulgaristan Buz Hokeyi takımlarının maçı öncesinde Kenan Onuk`un hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Sinevizyon gösterisinin içinde Onuk`un kendi sesinden anlattığı buz pateni karşılaşmalarının yayınlanması sırasında ise Bayan Onuk`un gözleri doldu.

BEDRİ AMCA GÜLÜMSETTİ
Görüntülerden ve eşinin sesini duymuş olmaktan son derece etkilenen Handan Onuk`u, belki de uzun zamandan sonra ilk kez gülümseten ise buzda gerçekleştirdiği gösterisiyle Bedri Şendoğan oldu. Kocaeli Kültür ve Spor Günleri etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen müsabakalarda buz sporları alanında birinci olan 55 yaşındaki Şendoğan, zorlu hareketleri büyük bir başarıyla gerçekleştirerek seyircilerden büyük alkış topladı.

MİLLİ TAKIMDAN PANKART
Gösterilerin ardından Türkiye – Bulgaristan Buz Hokeyi Milli Takımları karşı karşıya geldi. Türk Milli Takımı sahaya, Onuk anısına “Spor Sevgidir Seni Unutmayacağız” yazılı bir pankartla çıktı. 2-0 Bulgar takımının kazandığı maçın ardından Başkan Karaosmanoğlu her iki takımın soyunma odasına giderek milli takım yöneticileri ve sporcularını kutladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!