Kazalara üst geçit önlemi

Büyükşehir, Gebze´de D-100 ve TEM bağlantı yolu üzerine toplam 3 adet üst geçit yaptırıyor

Gebze ve Çayırova´da üst geçit bulunmadığı için sık sık ölümcül kazaların yaşanmasına seyirci kalmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TEM ve D-100 Karayolu üzerine 3 ayrı üst geçit yaptırıyor. Büyük oranda tamamlanan ve yayaların kullanmaya başladığı üst geçitler, karşıya geçişlerde yaşanan kazaları ortadan kaldırıyor.

 

OMSAŞ-SAFAŞ´TA
Her iki karayolunda yayaların en çok kullandığı noktaları belirleyen Büyükşehir Belediyesi, önce D-100 Karayolu Gebze Omsaş ve Safaş fabrikalarının bulunduğu noktada üst geçit yapımına başladı. Toplam 60 metre uzunluğundaki üst geçit her şeyiyle tamamlandı. Yayaların kullanmaya başladığı üst geçit sayesinde artık bölgede kaza yaşanmıyor.

 

ÇAYIROVA´YA İKİ ADET
Gebze´ye bağlı Çayırova´da yaşanan yaya geçidi kabusu da sona eriyor. Büyükşehir Belediyesi, bu beldeye de iki adet üst geçit yapıyor.
Birinci üst geçit, D-100 üzerinde bulunuyor. Halen korkulukları yapılan köprüyü vatandaşlar kullanmaya başladı. Gidiş gelişlerdeki kot farkı nedeniyle uzunluğu hayli fazla olan üst geçit, bölgede önemli bir ihtiyacı gideriyor.

 

TARİHE KARIŞACAK FOTOĞRAFLAR
İkinci üst geçit ise Çayırova Köprülü Kavşağı ile TEM Otoyolu arasında yer alıyor. İlk olarak ayakları tamamlanan üst geçidin kirişleri de yakın bir zamanda yerlerine monte edilecek. Bu işlem de bittikten sonra, tehlikeye işaret eden fotoğraf kareleri tarihe karışacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!