Kaybolan dede Barınma Evi´nde bulundu

Hafızasını kaybettiği için sokaklarda kalan yaşlı dedeyi Barınma Evi sahiplendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sokakta kalan insanlar için kurulan Barınma Evi, hafızasını kaybettiği için bir ay önce çıktığı Gebze´deki evini bulamayan ve sokaklarda yaşayan 77 yaşındaki Mehmet İsmail Yıldırım´ı sahiplendi. Yıldırım ailesi, hayatından endişe ettikleri dedelerini sağlık kontrolü yapılmış, temiz  kıyafetler içinde Barınma Evi´nde bulunca, sevinç gözyaşına boğuldu.

EVİNİ BULAMADI
Hafıza sorunu bulunan Mehmet İsmail Yıldırım, bir ay önce Gebze´de evinden çıktıktan sonra, yolunu kaybetti. Hafıza kaybına uğradığı için evini ve bulunduğu yeri hatırlamayan Mehmet İsmail Yıldırım, sokaklarda yaşamaya başladı. Bilinmeyen bir şekilde İzmit´e gelen Mehmet dedeyi 5 gün önce sokaklarda bulan polis, ismini dahi hatırlamayan yaşlı adamı Barınma Evi´ne teslim etti.

BAKIMI YAPILDI
Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi, 5 gün önce polisten teslim aldığı Mehmet dedeyi önce sağlık kontrolünden geçirdi. Hiçbir şey hatırlamayan Mehmet İsmail Yıldırım, daha sonra banyo yaptırılıp, temizlendi. Üzerindeki kıyafetler yenilenen talihsiz dedeye sıcak yemek ve yatak imkanı sunuldu. Her gün görevliler tarafından bütün ihtiyaçları karşılanan Mehmet İsmail Yıldırım, sokakta kaldığı süre içinde yaşadığı perişanlıktan kurtuldu.

AİLE SEVİNÇLİ
Öte yandan bir aydan beri dedelerini arayan ve hayatından endişe etmeye başlayan Yıldırım ailesi, Gebze´de gazetelere ilan vererek, vatandaşlardan yardım istedi. Durumu polise de bildiren Yıldırım ailesi, Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi´nte tarife uyan ve hafıza kaybı olan aynı yaşlardaki bir hastanın bulunduğunu öğrenince, İzmit´e geldi. Kızı Mergül Dalgıç ile gelini Nazire Yıldırım, Barınma Evi´nde dedeleri ile karşılaşınca sevinç çığlıkları attı.

BÜYÜKŞEHİR´E TEŞEKKÜR
Yaşamından endişe duyduğu babasını sağlıklı, temiz kıyafetli ve karnı tok şekilde bulan Mergül Dalgıç, “Büyükşehir Belediyesi ve Barınma Evi görevlilerine teşekkür ediyoruz. Babamın ölüsüyle karşılaşacağız korkusunu yaşarken, onu bu kadar sağlıklı ve bakımlı bulunca dünyalar bizim oldu. Sağlık kontrolü yapılmış, temiz elbise giydirilmiş, karnı doyurulmuş. Barınma Evi gibi merkezlerin olması büyük şans. Çünkü bu merkezler insanlık adına övünç kaynağı. Toplumumuzda insanlık değerlerinin henüz bitmediğinin göstergesi. Sebep olandan, görevlilerden ve bu merkezi kurandan Allah razı olsun” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!