Kaybettiğimiz değerleri kazanmaya başladık

Doğalgaz ve Yapı Malzemeleri fuarının açılışında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli`nde değişim yaşandığını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezi´nde düzenlenen 6. Marmara Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri ve Dekorasyon Fuarı ile 1. Marmara Doğalgaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Klima ve Ekipmanları Fuarı açıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli´nin önemli bir değişimi yaşadığını vurguladı.

KATILIM YÜKSEK
Yapı Malzemeleri ve Doğalgaz Fuarı açılış törenine Başkan Karaosmanoğlu´nun yanı sıra Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan, Vali Yardımcısı Celalettin Özdal, Saraybahçe, Bekirpaşa, Alikahya Belediye Başkanları, İTO Başkanı Hüseyin Zeytinci, BOTAŞ Direktörü Murat Akaya, İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, Ünyap Genel Müdürü Ali Şahin Ceyhan, firma temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“KOCAELİ KAZANMAYA BAŞLADI”
Ardından geçilen açılış konuşmaları için kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli´ne son yıllarda yapılan yatırımların, kente kaybettiği değerleri geri vermeye başladığını söyledi. Karaosmanoğlu, “Yıllardır sanayileşmenin getirdiği sorunlar nedeniyle bir çok değerini; denizini, havasını ve toprağını kaybetmişti. Kentin gerçek anlamda bir köklü bir değişime ihtiyacı vardı. Türkiye´nin hiçbir ilinde bu kadar doğalgaz yatırımı yapılmadı. Kaybettiğimiz havamızı geri kazanmaya başladık. İlimizdeki tüm kolektörleri devreye sokarak denizimizin kirlenmesini önlüyoruz. 50´nin üzerinde dereyi ıslah ettik. Sadece Gebze´de sorun var, onu da çözeceğiz. Yapılan yatırımlar sayesinde denizimizde yüzmeye başladık. Çok yakında Körfez´in her yerinde denize gireceğiz. Kentimizin her köşesini değiştireceğiz, güzelleştireceğiz” dedi.

“FUARA SAHİP ÇIKALIM”
Kocaeli´nin sadece sanayi kenti değil, yapılan yatırımlarla bir turizm, sağlık ve fuarcılık kenti olma yolunda ciddi adımlar attığını da vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Düzenlenen fuarlara, fuarcılık konusundaki öz değerlerimize sahip çıkmalıyız. Burada tüccar ve esnafımıza büyük görev düşmektedir” şeklinde konuştu.

“DOĞALGAZ DEPOLAMA ALANI ŞART”
Kocaeli Vali Yardımcısı Celalettin Özdal, doğalgazın tüm kente yayılmasını mutlulukla karşıladıklarını, ancak olası enerji krizlerine karşı tedbir alınması gerektiğini belirterek, “İlimizde doğalgaz ile çalışan çok fabrika var. Doğabilecek bir kriz anında doğalgazın devamını sağlamamız gerekiyor. Bunun için Çatalca´da bir depolama alanı var. Sadece Çatalca sanayi bölgemize yetmeyebilir. Mutlaka Bursa ile Kocaeli arasındaki bir alana yeni bir depolama alanı yapmamız gerekmektedir” dedi.

İMAJIMIZ DEĞİŞİYOR
Kocaeli´nin imajını ve kabuğunu değiştirmeye başladığını belirten milletvekili Nevzat Doğan ise, “Kocaeli olarak son 3.5 yıldır verdiğimizin karşılığını almaya başladık” dedi. Kentin sanayi ile birlikte pek çok sıkıntı yaşadığını, insanların daha fazla hasta olduğunu vurgulayan Doğan, bu sıkıntıların yapılan yatırımlarla azaltılmaya çalışıldığını, Kocaeli´nin fuar, kongre ve kültür merkezi yanı sıra aynı zamanda bir tıp merkezi olma yolunda adım adım ilerlediğini söyledi. Ardından kurdeleyi kesen protokol üyeleri, hep birlikte bir süre standları gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

FUAR 4 GÜN AÇIK
4 gün süre ile açık kalacak olan Uluslar arası Fuar Merkezinde, 37´si doğalgaz, 81´i yapı sektöründe olmak üzere toplam 118 firmanın standı yer alıyor. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen fuara toplu ulaşım araçlarıyla gitmek isteyen vatandaşlar için, Büyükşehir Belediyesi Halk evi önünden saat başı otobüs kaldırıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!