“Kavgayla hiçbir şey çözülmez”

Başkan Karaosmanoğlu son günlerde tırmanan sağ-sol gerilimini değerlendirdi

“KENDİNİZİ YETİŞTİRİN”
Harita mühendislerinin düzenlediği toplantıya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit`te birkaç gündür yaşanan sağ-sol gerilimi ile ilgili olarak, “İnsanları, ülkemi, bayrağımı seviyorum diyen insan çok çalışır, kendisini yetiştirir. Kavgayla gürültüyle hiçbir şey çözülmez, hiçbir yere varılamaz” dedi.

HARİTACILARIN TOPLANTISI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Piri Reis Harita ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Derneği tarafından düzenlenen “Uzaktan Algılamanın Topografik Temelleri ve Entegre Coğrafi Bilgi Sistemleri” konulu toplantı, hafta sonu Antikkapı Restaurant`ta gerçekleştirildi. Kahvaltılı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili İlyas Şeker, Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Piri Reis Derneği Başkanı Metin Torun, Büyükşehir Belediyesi`nin üst düzey yöneticileri, öğretim üyeleri ve harita mühendisleri katıldı.

“GÜNÜBİRLİK ÇALIŞMIŞLAR”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, uzun vadeli planlar yaparak günü birlik yaşamaktan vazgeçmemiz gerektiğine dikkat çekti. “Ülkemizde 10 yıl, 50 yıl sonrasını düşünen insan sayısı çok az. Herkes günü birlik işlerin peşinde koşuyor. Belediye başkanları da bu hengamede yuvarlanıp gidiyorlar” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bugüne kadar hep basit ve günü birlik uygulamalar yapılmış, 20-30 metre yapılması gereken yollar günü kurtarma politikaları nedeni ile 6-7 metre yapılmış. Vatandaşın hakkını koruyacağız. Ancak uzun vadeli projeler hazırlayarak kentimizi de koruyacağız” değerlendirmesini yaptı. Karaosmanoğlu kendilerine hedef olarak 2023 yılını aldıklarını da sözlerine ekledi.

KUTAS VE CBS
Başkan Vekili İlyas Şeker ise Büyükşehir Belediyesi`nin gerçekleştirdiği KUTAS (Kocaeli Uydu Takip Sistemi) ve CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tapu Kadastro Müdürlüğü ile birlikte ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Şeker, “Bu çalışma ile birlikte kentin tüm noktalarının fotoğrafı çekilecek. Bu proje bize büyük katkı sağlayacak. Yakında köylerimizde de imar çalışmaları başlatıyoruz. 18 örnek köy tespit ettik. Bu köylerimizde önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacak, harita ve planlarını hazırlayacağız” dedi.


Aynı zamanda Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı olan Piri Reis Derneği Başkanı Metin Torun da kısa birer konuşma yaparak, Büyükşehir Belediyesi`ne çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Toplantının teknik sunumunu ise harita yüksek mühendisi Cihat Başpehlivan yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!