Kassel ile gönül köprüsü kuruldu

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli-Kassel hattında işbirliği ve dostluk ilişkilerini güçlendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Almanya´nın Kassel Belediye Başkanı Bertham Helgen´in davetlisi olarak katıldığı Avrupa´nın en büyük kültür ve sanat festivalinde, dostluk köprülerini kurarak döndü. 5 yılda bir gerçekleştirilen ve Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler´in açılışını yaptığı festivalde kentimizi tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kassel Belediyesi ile  her türlü ortak çalışma kararı aldı.

5 BELEDİYE DAVETLİ
Şehir plancılığını ön planda tutulduğu, tarihi binaların korunduğu ve yaşam alanının yüzde 63´ü yeşil alan olan Kassel Kenti´nde, her 5 yılda bir düzenlenen festivale, 5 ülkeden 5 belediye başkanı davet ediliyor. Türkiye´den Kocaeli, İsrail´den Ramat Gan, Finlandiya´dan Rovaniemi, Rusya´dan Jaroslavl, İsviçre´den Westera Belediye Başkanlarının davet edildiği festivale, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Kırlı, Tarifeler Komisyonu Başkanı Mustafa Ateş ve Encümen Üyesi Kenan Kahveci ile birlikte katıldı. Kassel Belediye Başkanı Bertham Hilgen, Başkan Karaosmanoğlu´nu kapıda karşıladı. Festivale katılan davetli belediye heyetleri, Kassel Belediyesi´nin önünde toplu fotoğraf çektirdi.

ORTAK ÇALIŞMA YAPILACAK
Festivali fırsat bilen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hilgen ile ikili görüşmelerde bulundu. Heyetler arası toplantılar şeklinde de gerçekleştirilen görüşmelerde, Kocaeli ve Kassel arasında karşılıklı teknik eleman gönderilmesi kararı alındı. Altyapı, toplu taşımacılık, ulaşım, şehir plancılığı, tarihi eserlerin korunması, sanat ve kültür gibi konularda ortak çalışma yapılması için görüş birliğine varıldı. Kassel Belediye Başkanı Hilgen, “Alman Masal Dünyası” diye anılan festivalde Kocaeli heyetini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

DOSTLUK KÖPRÜSÜ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu görüşmelerde yaptığı konuşmada kardeşlik ilişkilerinin önemine değindi. İki kent arasında kurulan gönül köprüsünün, iki ülke arasında da gelişerek devam edeceğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bu dostluk ilişkisi bütün dünya kentleri tarafından örnek alınacaktır. Kassel Belediyesi çalışanları ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında kurulan bağ, öz kardeşlik bağıdır. Geliştirdiğimiz programlar, karşılıklı heyet teatileri ve her konuda işbirliğini esas alan yaklaşımlarımız büyük önem taşımaktadır Bu ilişki ülkelerimizin üst düzey yöneticileri ve bürokratları arasında da heyecanla karşılanmıştır” dedi.

AVRUPA İDEALİ
İki belediye arasında kurulan dostluk, kentlerdeki üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları arasında da yaygınlaştırılacağını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Biz barış içinde, kardeşçe yaşayan, duvarları kaldırılmış, birbirini tanıyan, olabildiğince anlamaya çalışan birlik ve bütünlük içinde bir Avrupa idealine ulaşmayı kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Dostluk ve kardeşlik duyguları yakınlaşmayı sağlar. Dillerimiz, dinlerimiz, kültürlerimiz ayrı olsa da, niyetlerimiz ve ideallerimiz bir olmalıdır. Bu niyet ve idealleri paylaşma konusunda Almanya ile Türkiye´nin tarih boyu uyumlu ve dostluk içinde oldukları bir gerçektir” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE ZİYARETİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, Kassel Üniversitesi´ni de ziyaret etti. Rektör Prof. Dr Gerd-Michael Hellstern, Uluslararası İlişkiler Ofisi Direktörü Birgit Felmenden ve diğer yetkililer tarafından karşılanan heyet, 2. Dünya Savaşı öncesindeki şehir planı ile sonrası hakkında bilgi aldı. Kocaeli´ne birkaç kez geldiğini belirten Prof. Dr. Hellstern, her türlü bilimsel desteği vermeye hazır olduklarını anlattı. Başkan Karaosmanoğlu ise Kocaeli´nin sanayi,ekonomi, coğrafi ve kültürel yapısı hakkında bilgi verdi.

KASSEL İTFAİYESİ ZİYARETİ
Kassel İtfaiyesi´ni de ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, deprem sırasında başlayan dostluğun ve birlikteliğin artarak devam etmesinden duydukları memnuniyeti anlattı. Karaosmanoğlu, Kassel tarafından başlatılan gönüllü itfaiyecilik kapsamında Kocaeli´de 230 gönüllü itfaiyeci oluştuğunu dile getirdi. Kocaeli heyeti, Kral Willhelm Sarayı´nı da gezdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!