Kartepe´ye ikinci yol

Büyükşehir Belediyesi turizme katkı için yeni yol yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, kent turizmine katkı amacıyla Kartepe`ye ikinci bir yol yapıyor. Sarımeşe ve Suadiye üzerinden Kartepeye gidecek olan yol çalışmaları başlatılırken, 35 metre genişliğindeki yol bölge turizminin canlanmasını sağlayacak.

GENİŞLİK 35 METRE
Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli`nin en büyük turizm merkezlerinden biri olan Kartepe`nin sürekli ulaşımını sağlamak için alternatif yol yapım çalışmasını başlattı. Özellikle Kış mevsiminde Maşukiye üzerinden Kartepeye giden yolda oluşabilecek olumsuzluklara tedbir olarak Sarımeşe ve Suadiye sınırları içinden başlatılan yol çalışması, bu aksaklıkları ortadan kaldıracak. Bir kilometre uzunluğunda ve 35 metre genişliğindeki yol kenarlarında bulunan kömür depolarının kömür tozunu önlemek amacıyla yaptıkları 4 metre yüksekliğindeki duvarlar yıkıldı. Yolda önce İZGAZ ve İSU alt yapı çalışmaları yapacak, daha sonra üst yapı çalışmalarına geçilecek.

ALTERNATİF OLACAK
Kandıra`dan sonra Kartepe`nin de turizme açılması ile birlikte, sanayiden turizme doğru bir gelişme yaşayan Kocaeli, bu pastadan pay alma mücadelesi veriyor. İkinci alternatif yolun yapılması ile hem Kartepe`ye ulaşım kolaylaşacak, hem de Suadiye bölgesinde yaşanan ulaşım sorunu giderilmiş olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!