Kartepe yolunun alt yapısı Büyükşehir´den

Zirve yolu asfalta hazır hale getiriliyor

Manzarası, havası ve kış sporları olanağı ile büyük ilgi gören Kartepe`de, zirveye ulaşımı sağlayan yolun yapımına start verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi tarafından beton ve asfaltla kaplanacak olan zirve yolunu, çalışmalara hazır hale getiriyor.

12 METREYE GENİŞLEYECEK
Üst yapısı İl Özel İdaresi`nce yaptırılan yolun alt yapı çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ekipler, 17 kilometrelik yolu 12 metre standart genişliğe getirecek. Bu çalışma yapılırken gerekli yerlere menfezler döşenecek, zeminin kaymasını önlemek amacıyla dolgu malzemesi kullanılacak.

SUADİYE YOLUNDA DA
Öte yandan Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri Kartepe`ye ulaşımı sağlayan ikinci yol konumundaki Suadiye yoluna da el attı. Beldeye bağlı İfraziye, Serindere, Karpuzdere, Pazarçayırı ve Sultaniye köylerinin de faydalandığı mevcut yolu 10 metreye kadar genişleten ekipler, zemini silindirle sağlam hale getiriyor. Yaz biterken gerçekleştirilen bu çalışma ile yolun kış şartlarına daha fazla dayanabilmesi amaçlanıyor.