Kartepe Kurtarma Ekibi için Macarlarla iş birliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman ve İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, bazı temaslarda bulunmak üzere gittikleri Macaristan`dan döndü. Şişman ve Pehlivan, 4 gün kaldıkları bu ülkenin farklı şehirlerinde oldukça faydalı görüşme ve incelemeler yaptı.

100. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Şişman ve Pehlivan ilk olarak, başkent Budapeşte yakınındaki Pomaz kentinde, itfaiye teşkilatının 100. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katıldı. Törenlerde resmi davetli olarak hazır bulunan ikili, etkinliklerin ardından şehrin belediye başkanı ile bir araya geldi, gönüllü itfaiyecilik konusunda bilgi aldı. Şişman ve Pehlivan daha sonra, Macaristan`ın tarihi şehirlerinden Eger`e geçti.

KARDEŞ ŞEHİR OLALIM

Burada belediye başkan yardımcısı Dr. Csaba Horuczi ile bir araya gelen Cemal Şişman, 1982 yılında zamanın İzmit Belediyesi ile Eger şehri arasında alınan ancak bugüne kadar bir türlü uygulanmayan kardeş şehir olma kararını hatırlattı. Dr. Horuczi kararın uygulamaya konulması için gerekli çalışmaların yapılmasını isterken, kültürel anlamda da iş birliği yapılması fikri üzerinde görüş birliğine varıldı.

SPİDER`LE ORTAK ÇALIŞMA

Şişman ve Pehlivan, Macaristan ziyaretinde son olarak Mıskolc şehrinde temaslarda bulundu. Bu kentte özellikle Spider (Örümcek) adlı gönüllülerden oluşan kurtarma ekibinin eğitim merkezini inceleyen ikili, merkezin çalışmalarından oldukça etkilendiklerini söyledi. Emin Pehlivan, önümüzdeki aylarda kış turizmine açılacak olan Kartepe`de arama kurtarma çalışmaları konusunda ortak eğitim çalışması yapmayı planladıklarını da kaydetti.

Konuklarına pişmaniye ve İzmit Saat Kulesi`nin maketini hediye olarak veren Şişman ve Pehlivan ile, ülkenin resmi televizyonu ile çeşitli gazeteleri röportajlar yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!